Cu ce se ocupă acum Bill Gates. Dă bani pentru proiectul care vrea să schimbe lumea

Stan Filon 02.04.2022, 11:20
Cu ce se ocupă acum Bill Gates. Dă bani pentru proiectul care vrea să schimbe lumea

Bill Gates a investit masiv în ultima perioadă într-un proiect care schimbă deja lumea! Finanțează o companie care poate crea apă pur și simplu din aer! Este un proiect ambițios care funcționează deja în țări sărace, unde accesul la apă este unul foarte dificil. Acest proiect funcționează chiar și în Statele Unite ale Americii și promite să ajute milioane de oameni de pe tot globul pământesc.

Iată cu ce se ocupă acum Bill Gates

Miliardarul Bill Gates a sprijit o firmă care face apă din aer. Se numește Source Global și are sediul în Scottsdale, Arizona, și vine cu o soluție remarcabilă pentru oamenii care nu au acces la apă, iar Organizația Mondială a Sănătății atrage atenția asupra faptului că jumătate din populația lumii va trăi în zone cu insuficiențe legate de apă în mai puțin de trei ani.

Aici intervine invenția celor de la Source Global, care a inventat un hidropanou. Acest hidropanou creează apă din aer. Hidropanourile sunt ca panourile solare, cu excepția faptului că, în loc de electricitate, acestea produc apă, conform CNBC. CEO-ul Cody Friesen a inventat panourile în 2014 la Școlile de Inginerie Ira A. Fulton de la Arizona State University, iar un an mai târziu a transformat această știință în Source Global. Panourile start-up-ului costă aproximativ două mii de dolari bucata, însă merită fiecare cent investit.

Iata cu ce se ocupa acum Bill Gates
Iata cu ce se ocupa acum Bill Gates

Investește în hidropanouri

„Luăm lumina soarelui și aerul și putem produce apă potabilă, practic, oriunde pe planetă. Așadar, luăm apa care din punct de vedere istoric a fost probabil cea mai mare provocare a umanității și o transformăm într-o resursă regenerabilă care este perfectă în esență peste tot”, a spus Friesen.

Dar cum funcționează această invenție, mai exact? Ei bine, hidropanourile Source preiau vapori de apă din aer și îi împachetează într-o formă care este de aproximativ zece mii de ori mai concentrată decât în ​​atmosferă. Folosind căldura soarelui, sistemul transformă moleculele în apă lichidă, care este colectată într-un rezervor din interiorul panoului și apoi eliberată ca apă pură. Până în 2018, Friesen instalase o serie de 40 de hidropanouri în Kenya, unde membrii Fundației Samburu Girls se confruntau zilnic cu pericole în călătoriile lor pentru a găsi apă. Cu ajutorul acestei invenții, acum au propria lor sursă de apă.

„Acum putem face apă acasă, la școală, în comunitatea dumneavoastră într-un mod care o aduce cu adevărat în secolul XXI”, a spus Friesen.

Hidropanourile Source sunt instalate în 52 de țări, în 450 de proiecte, iar compania a strâns 150 de milioane de dolari de la investitori, inclusiv Breakthrough Energy Ventures de la Bill Gates, BlackRock, Duke Energy și Lightsmith Group.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...