VIDEO EXCLUSIV

Cu ce probleme de sănătate se confruntă Elisabeta Lipă: „Nu e cazul de operație. Dumnezeu m-a ocrotit” EXCLUSIV VIDEO

Andreea Archip 13.10.2022, 15:45
Cu ce probleme de sănătate se confruntă Elisabeta Lipă: „Nu e cazul de operație. Dumnezeu m-a ocrotit” EXCLUSIV VIDEO

Elisabeta Lipă a scris istorie în canotajul românesc, fiind declarată cea mai bună canotoare a secolului XX. Președintele Federației Române de Canotaj a povestit în interviul exclusiv acordat pentru Impact.ro despre sacrificiile pe care a fost nevoită să le facă în viața personală pentru a face sport de performanță, dar și despre problemele de sănătate cu care se confruntă. Elisabeta este mândră de fiul ei, Dragos. “Dacă am ajuns să trăiesc să aud din gura lui: “Mama, ai nevoie de bani?” înseamnă că sunt extrem de fericită”, ne-a mărturisit ea.

Cu ce probleme de sănătate se confruntă Elisabeta Lipă

Doamna Lipă, suntem la Gala Zetta, sprijiniți Asociația pentru a schimba vieți prin operații complexe realizate pro bono?

„Sunt implicată acolo unde sunt invitată să dau o mână de ajutor. Niciodată nu m-am dat înlături, pentru că așa este frumos să dăm dovadă de solidaritate, să dăm dovadă că putem ajuta pe cei care au mai multă nevoie decât avem noi, iar pe domeniul sportiv nici nu se pune problema, pentru că la orice pas avem nevoie de medicină”, a declarat fosta canotoare Elisabeta Lipă în exclusivitate pentru Impact.ro .

V-ați dedicat viața sportului, care au fost cele mai mari probleme de sănătate cu care v-ați confruntat de-a lungul timpului, când erați în competiții?

Mulțumesc lui Dumnezeu pentru că am avut parte de un organism sănătos, Dumnezeu m-a ocrotit și nu am avut așa probleme de sănătate grave, care să mă scoată din circuit. Ulterior au început să apară, ne mai uităm și în buletin. Sportul își lasă amprenta, cel de performanță, că dacă faci sport de plăcere e altceva! Vorbim și de niște urme pe care le lasă, la unii mai adânci, la unii mai puțin.

Vă referiți la probleme cu spatele?

Bineînțeles, ăsta e canotajul: hernii de disc L3, L4, L5, S1, ce să mai spun! Dar încercăm să nu ne plângem, să ne tratăm, ne mai ducem la doctor, mai venim de la doctor. Le țin în frâu!

A fost cazul de operație?

Nu e cazul de operație, dar probabil că întinerind nu o să am șansa să scap!

V-ați căsătorit de foarte tânără. Ce sacrificii ați făcut pentru sport în detrimentul familiei?

Toate. M-am căsătorit, ce-i drept, de foarte tânără. La început sacrifici soțul, nu-i problemă, dar când ajungi să-ți sacrifici copilul, deja este o problemă. Am fost conștientă atunci că dacă nu sacrifici, cu siguranță că nu ai reușite în viață. Tot timpul i-am spus copilului meu când l-am lăsat acasă: nu înțelegi acum mare lucru ce face mama, dar când o să fii mare, o să fii mândru de mama! Și iată că am avut dreptate! Și el e mândru de mine, dar și eu sunt mândră de el. Mi-a dat Dumnezeu un copil bun, reușit, cuminte, muncitor și face și el ce vede în casă.

Spre ce domeniu s-a orientat? Știu că a studiat în Elveția.

Cu ce probleme de sanatate se confrunta Elisabeta Lipa
Cu ce probleme de sanatate se confrunta Elisabeta Lipa

Da, el a terminat Geneva Business School. Bineînțeles că este pe business, pentru că de la început m-a avertizat că el niciodată nu o să muncească la stat. Când i-am spus: Dragoș, trebuie să faci imediat masteratul!, mi-a răspuns: “Mama, masteratul se face după ce lucrezi și vrei să îți aprofundezi studiile, așa că o să-mi fac materatul când o să vreau”. Muncește foarte mult, are business-ul lui, îi merge foarte bine și dacă am ajuns să trăiesc să aud din gura lui: “Mama, ai nevoie de bani?” înseamnă că sunt extrem de fericită.

Locuiește aici sau în Elveția?

Este și acasă și în Elveția. Și-a închiriat un spațiu, lucrează, deci e bine.

Sunteți pregătită pentru rolul de bunică?

Oricând. Copiii mi-au plăcut de mică. Când eram copil și eram întrebată ce vreau să mă fac când o să fiu mare spuneam că educatoare. Nu am ieșit educatoare, ci canotoare, deci pe aproape.

Este vreun nepoțel pe drum?

Nu există, Dragoș are 24 de ani, este prea tânăr ca să se gândească la căsătorie. Acum vrea să își facă un viitor și cu siguranță că în viitorul apropiat va veni și căsătoria.

Urmăriți Impact.ro și pe