Cu ce poți înlocui detergentul de rufe dacă ai rămas fără. Apelează la două ingrediente banale din casă

Andrei Simion 07.03.2023, 11:26
Cu ce poți înlocui detergentul de rufe dacă ai rămas fără. Apelează la două ingrediente banale din casă

Detergentul de rufe poate fi înlocuit cu două ingrediente banale din casă, în cazul în care rămâi fără el și nu ai suficient timp la dispoziție ca să cumperi altul, dar este nevoie să speli repede haine. Rezultatul va fi bun, iar mașina de spălat nu se va strica.

Ce poți folosi în locul detergentului de rufe

Una dintre alternativele la detergentul de rufe este cel de vase. Însă, este recomandat ca acesta să fie cât mai natural, astfel încât să nu deterioreze hainele în timpul spălării.

Altfel, poți folosi săpun solid de mâini. Tot ce trebuie să faci este să-l dai prin răzătoare, iar apoi să-l amesteci cu bicarbonat de sodiu. Ulterior, trebuie să pui compoziția rezultată în cuva mașinii de spălat. După un ciclu de spălare, hainele vor fi curate, fără pete.

De cate ori pe an trebuie sa cureti masina de spalat rufe, de fapt
Masina de spalat

Cum poți face detergent de rufe acasă

De asemenea, poți renunța de tot la detergentul de rufe din comerț și îți poți face unul mai natural acasă. Este important să respecți întocmai cantitățile din lista de ingrediente. Acestea sunt:

  • 125 de grame de săpun pentru îndepărtarea petelor
  • 200 de grame de săpun de rufe
  • 300 de grame de bicarbonat de sodiu
  • 100 de mililitri de acid citric
  • 250 de grame de sare de mare cât mai fină

Modul de preparare este foarte simplu. Mai întâi, dai săpunul prin răzătoare și lași fulgii rezultați la uscat peste noapte. A doua zi, trebuie să zdrobești fulgii de săpun și să îi amesteci cu bicarbonatul de sodiu și cu acidul citric.

Peste acest amestec toarnă sarea de mare. Aceasta trebuie să fie cât mai fină, astfel încât să se dizolve mult mai repede în mașina de spălat.

Poți pune compoziția obținută într-un recipient și o poți folosi la fiecare spălare. Detergentul de casă este potrivit chiar și pentru hainele albe. Ingredientele din care este făcut acționează perfect împotriva celor mai mici pete.

Oase refuză în continuare să reia prietenia ruptă cu CRBL
Urmăriți Impact.ro și pe