EXCLUSIV

Cu cât se vinde casa părintească a lui Arsenie Boca. S-a stabilit prețul final. Gigi Becali a decis să nu o cumpere EXCLUSIV

Alexandru Catalan 13.10.2022, 17:57
Cu cât se vinde casa părintească a lui Arsenie Boca. S-a stabilit prețul final. Gigi Becali a decis să nu o cumpere EXCLUSIV

Gigi Becali a decis să nu cumpere casa natală a cunoscutului preot ortodox Arsenie Boca, cea din comuna hunedoreană Vața de Sus. Potrivit unor surse bine informate, patronul echipei de fotbal FCSB, a respins oferta de cumpărare primită, una cifrată la circa trei milioane de euro, în schimbul a 8,5 hectare de teren.

„Nu voi ajunge sfânt dacă voi cumpăra acea casă!”, ar fi sunat replica lui Becali, care a refuzat astfel, pare-se definitiv, să facă această investiție. Gigi Becali era văzut de mulți drept singurul care poate cumpăra și administra cu mult succes casa natală a celui pe care mulți români îl consideră deja ca pe un sfânt, deși Sfântul Sinod a amânat încă pronunțarea pe această temă.

Care este prețul casei natale a lui Arsenie Boca

La rândul său, Marius Bărbulescu, directorul general al Click Maximo Imobiliare Cluj, agenția care a fost însărcinată cu vânzarea casei natale a lui Arsenie Boca, a precizat pentru impact.ro că prețul oficial de vânzare al acesteia a devenit trei milioane de euro.

„Am discutat cu proprietarul terenului și al casei și i-am cerut să stabilim prețul vânzării. Întrucât, am primit oferte care merg în această direcție, am stabilit împreună că pragul a trei milioane de euro e cel mai potrivit!”, a indicat Marius Bărbulescu.

Gigi Becali a decis sa nu cumpere fosta casa parinteasca a lui Arsenie Boca, din judetul Hunedoara EXCLUSIV
Fosta casă natală a călugărului Arsenie Boca, scoasă la vânzare pentru suma de trei milioane de euro

El susține că se dorește concretizarea vânzării în cel mai scurt timp posibil. „Intenția noastră comună, și a proprietarului, și a agenției, e să concretizăm vânzarea cât mai repede posibil. Avem motive întemeiate să credem că asta se va întâmpla curând, dar nu putem spune cu exactitate. Doar Dumnezeu va așeza și aceste lucruri, așa cum va crede el că e cel mai bine pentru toată lumea”, a adăugat Marius Bărbulescu.

Potrivit acestuia, „persoanele care vor dori din suflet să facă această achiziție sau cei care vor bate la poarta agenției având suma stabilită deja vor fi declarați câștigători aproape imediat”.

Ar fi fost făcute oferte din toată lumea

La data primului anunț al vânzării casei natale a lui Arsenie Boca, Marius Bărbulescu susținea că lumea se arăta interesată. „Avem oferte de pe întreg mapamondul. Am vorbit cu românii aflați în străinătate. Avem propuneri din România, Franța, SUA, Anglia, Elveția… Cei care realizează valoarea acestei proprietăți fac oferte serioase, alții se resemnează. Considerăm că acest loc are o valoare inestimabilă din punct de vedere spiritual. Cel care va veni ar putea să facă acolo Athosul României. Zona este mirifică!”, susținea directorul agenției imobiliare la finele lunii iunie.

Proprietatea din Munții Metaliferi ai Hunedoarei a aparținut familiei călugărului Arsenie Boca, părinților săi, dar și unei mătuși de-a celebrului preot. După ce au decedat cu toții, și părinții și mătușa, proprietar de drept a devenit Arsenie Boca.

Însă, peste ani, atunci când acesta a devenit cu acte în regulă elev al Liceului Teologic de la Sibiu, a fost nevoit să-și vândă casa părintească pentru a face rost de bani și a se putea astfel a se putea întreține singur. Așa se face că fosta casă natală a lui Arsenie Boca a fost vândută unei familii de bătrâni din Vața.

La rândul lor, acum aproximativ 20 de ani, aceștia au vândut din nou casa. Actualul proprietar nu a dorit să-și facă publică identitatea, dar a anunțat că nu are puterea financiară de a transforma într-un loc de pelerinaj. De asemenea, nici Biserica Ortodoxă nu a dorit să cumpere terenul cu pricina, sugerând ca acesta să-i fie în schimb donat.

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe