Cu cât se vând primele roșii românești pe acest an. Puțini își vor permite să plătească acest preț

Badea Violeta 16.03.2022, 08:29
Cu cât se vând primele roșii românești pe acest an. Puțini își vor permite să plătească acest preț

Primele roșii românești s-au copt deja în sere, iar în perioada următoare vor fi scoase la vânzare. Fiind crescute natural, acestea au un gust incomparabil cu cele din import, însă prețul lor va fi destul de piperat. Iată cu cât se vor vinde roșiile românești în pieţe şi supermarketuri. Foarte puțini români își vor permite să se bucure de gustul lor!

Au apărut primele roșii românești. Prețul este scandalos

Veste bună pentru iubitorii roşiilor româneşti! Primele exemplare au început deja să se coacă, iar săptămâna viitoare vor ajunge pe tarabe.

Acestea sunt recunoscute pentru gustul lor delicios și intens, fiind crescute natural, însă vestea proastă este că ele vor fi mai scumpe chiar și decât cele de anul trecut.

Buzoianul Mircea Tatu este unul dintre producătorii primelor roşii autohtone din acest an. Potrivit acestuia, tomatele au fost produse în solariile încălzite, iar din cauza cheltuielilor mari, prețul va fi unul destu de piperat.

Legumicultorul produce roșii pe mai bine de 5.000 de metri pătrați de teren, în spații protejate. El povestește că folosește o centrală pe cocs, care funcționează zi și noapte pentru a menține temperatura potrivită, mai ales că au fost zile și nopți mai reci decât cele cu care ne-am obișnuit în luna martie.

„În martie, am avut temperaturi de minus 9 grade noaptea. Au fost câteva zile când trebuia să stai lângă centrale.

Dacă nu faci căldură, pierzi din plante. Noi asigurăm peste 14 grade Celsius, dar e suficient şi zece grade noaptea.

Dacă nu au căldură şi nici lumină, cresc firave, se îngălbenesc. Temperaturile scăzute ne-au dat câteva zile înapoi”, a declarat fermierul Mircea Tatu, citat de adevărul.ro.

Cat vor costa rosiile romanesti
Cat vor costa rosiile romanesti

Care va fi prețul unui kilogram de roșii românești

Legumicultorul a spus că prețul unui kilogram de roșii românești se va situa între 23 și 25 de lei. Cu toate astea, Mircea Tatu este convins că nu va duce lipsă de clienți.

„Minim ar fi la 23 de lei kilogramul, până la 25 de lei, preţul la tarabă. Clienţii cumpără şi la acest preţ, nici nu se pune problema, pentru că avem clienţi care ştiu ce roşii avem. Sunt roşii naturale”, a spus buzoianul.

Fermierul spune că prețul tomatelor sale reflectă scumpirile înregistrate în ultima perioadă la combustibilul pentru utilaje. De asemenea, Mircea Tatu a explicat că sursa pentru încălzirea solariilor îl costă foarte mult.

„Încălzirea o facem cu centrale cu apă caldă şi cu cox petrolier. S-a dublat de anul trecut. A fost 1.000 de lei tona, acum e peste 2.000. Se consumă mult. Cam două tone pe trei zile, exagerat de mult. E 2.000 de lei tona”, a spus fermierul.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...