Aceste roşii, retrase de pe rafturile magazinelor. E alertă alimentară, verifică dacă le-ai cumpărat şi tu

Stan Filon 20.01.2022, 12:31
Aceste roşii, retrase de pe rafturile magazinelor. E alertă alimentară, verifică dacă le-ai cumpărat şi tu

Este din nou alertă alimentară în magazinele din zeci de orașe! La raft au ajuns niște roșii care sunt adevărate pericole pentru sănătate, iar firma care le-a importat din Turcia a decis retragerea lor pentru a fi distruse. Motivul pentru care s-a luat această decizie a fost făcut public de Agenţia Naţională Sanitar Veterinară pentru Siguranţa Alimentelor.

Roșii periculoase pentru sănătate, retrase de la raft

Agenţia Naţională Sanitar Veterinară pentru Siguranţa Alimentelor trage un semnal de alarmă și anunță retragerea de la raft a unui lot de roșii comercializat însă în România încă din luna decembrie a anului trecut! Așadar, dacă nu cumva românii au consumat deja aceste roșii periculoase de sărbătorile de iarnă, sunt sfătuiți să le distrugă.

Mai exact, Sc. Fidan Fruct Expert Srl a inițiat retragerea de la comercializare și rechemarea de la clienți a tomatelor proaspete din mai multe magazine din țară, motivul reprezentându-l depășirea valorilor admise de reziduuri de pesticide (Clorotalonil, Chlorpirifos).

Rosii periculoase pentru sanatate, retrase de la raft
Rosii periculoase pentru sanatate, retrase de la raft

De unde provin roșiile periculoase

Produsele TOMATE PROASPETE, de origine din TURCIA, Lot: 60-19, comercializate în perioada 17.12.2021 – 04.01.2022 au fost retrase de la comercializare din foarte magazine aflate în întreaga țară. Lista magazinelor o puteți vedea AICI.

Așadar, cauza retragerii de la vânzare a roșiilor respective de la vânzare este depășirea valorilor admise de reziduuri de pesticide (Clorotalonil, Chlorpirifos). Dar ce pot face cei care au cumpărat aceste roșii? Ei bine, ei sunt sfătuiți să le distrugă. Spre deosebire de alte astfel de alerte alimentare, când cumpărătorii puteau merge la magazin să-și ia banii înapoi, de data aceasta clienții trebuie să facă un drum ăână în comuna Afumați, indiferent de orașul în care locuiesc.

Așadar se recomandă persoanelor care dețin produse din lotul descris mai sus, să nu le consume, ci să le distrugă sau să le aducă înapoi la punctul Sc. Fidan Fruct Expert Srl de lucru din Afumați , Șos. Linia de Centură Dreaptă, Nr 92, Complex SU Market, Stand A21, Județ Ilfov.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...