În multe țări, tinerii care nu sunt mulțumiți de venituri sau care, pur și simplu, vor să încerce altceva aleg să se mute într-o altă țară. Unii pleacă după ce au obținut un job bun, alții preferă să-și încerce, pur și simplu, norocul.
Printre căutările frecvente pe Google în rândul tinerilor se află și „joburi în străinătate”. Sunt multe persoane care nu sunt mulțumite de actualul loc de muncă, vor un venit mai mare sau, pur și simplu, simt nevoia să facă altceva.
De la idee până la faptă, însă, e cale lungă. Și mulți tineri pun în balanță toate motivele pro și contra, cântăresc cu atenție o astfel de decizie. Dacă te numeri printre cei care ar vrea să-și schimbe nu numai jobul, ci și țara sau care se află la început de drum, află că s-a făcut un studiu referitor la veniturile pe care le poți obține peste hotare.
Rezultatele te vor face să iei o decizie mult mai ușor.
Tinerii care aleg să se mute într-o altă țară și să muncească acolo își pot crește veniturile cu mai mult de o treime, arată un studiu realizat de HSBC.
Studiul a fost realizat în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 18 și 34 de ani care au ales să schimbe și țara și jobul. Vârsta e relevantă în cazul acestei cercetări pentru că tinerii sunt mult mai dispuși să lase totul în spate și să se mute în altă țară. De asemenea, șansele să câștige mai mulți bani sunt mai mari cu cât sunt mai tineri.
[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]Dintre toți salariații, reprezentanții Generației millenials și cei ai Generației Z au cele mai mari șanse de reușită. Studiul a analizat câștigurile a 18.000 de angajați tineri, care lucrează în 163 de țări, altele decât cele în care s-au născut.
În rândul persoanelor care au între 18 și 34 de ani, veniturile au crescut cu 35% după ce s-au angajat într-o altă țară, potrivit studiuui HSBC. În medie, în țara unde s-au născut câștigau anual aproximativ 40.300 de dolari.
După ce s-au mutat, veniturile medii anuale au crescut la aproape 55.000 de dolari. Mai mult, cei care au plecat spre țări dezvoltate din punct de vedere economic, și-au crescut salariul cu peste 50%.
Există, însă, și persoane mai în vârstă care se mută, fie cu jobul actual, fie la alt job. Doar că, în cazul lor, câștigurile nu sunt cu mult mai mari. Salariații cu vârsta cuprinsă între 35 și 54 de ani au obținut, în medie, o creștere cu 24% a veniturilor, iar cei de peste 55 de ani – doar 9 procente.
Printre zonele de pe glob în care se obțin cele mai mari venituri se numără Hong Kong, Emiratele Arabe Unite și Marea Britanie.