Cu cât crește salariul minim în 2024. Marcel Ciolacu, anunț important pentru români

Ionuț Vieru 11.12.2023, 13:27
Cu cât crește salariul minim în 2024. Marcel Ciolacu, anunț important pentru români

Salariul minim pe economie în anul 2024 se va mări, a anunțat recent Marcel Ciolacu. Cu toate acestea, premierul nu a menționat deocamdată un anumit procent. Ce a declarat, mai exact, aflați în rândurile următoare.

Marcel Ciolacu anunță că salariul minim va crește în 2024

În cursul zilei de luni, premierul Marcel Ciolacu a declarat în cadrul unei prese de partid că anul viitor va crește salariul minim, însă nu a precizat exact cu cât. În momentul de față, salariul de bază minim brut pe țară garantat este de 3.300 de lei lunar.

”Cred că e normală o creștere a salariului minim anul viitor, e normală o discuție cu patronatele și sindicatele, sper să avem această creștere până la finalul acestui an, ca să o prindem în buget”, a declarat luni premierul.

Această creștere s-a înregistrat în luna octombrie a acestui an. Prin urmare, specialiștii sunt de părere că această creștere din 2024 nu va avea loc începând de la 1 ianuarie.

Citește și: Presa din Ungaria, despre decizia lui Marcel Ciolacu: ‘Șiretlic deștept’

Marcel Ciolacu: Cu cât va crește salariul minim pe economie în 2024
Marcel Ciolacu: Cu cât va crește salariul minim pe economie în 2024

Premierul Ciolacu anunță că salariile bugetarilor vor crește cu 5%

În cursul zilei de astăzi, premierul a avut o întâlnire cu guvernatorul BNR Mugur Isărescu pentru a discuta bugetul de stat pentru anul 2024. Unul dintre scenariile de lucru pentru proiectul de buget este o creștere a salariilor bugetarilor cu 5% în 2024.

Cu toate acestea, creșterea nu s-ar aplica demnitarilor, chiar dacă o asemenea prevedere era prezentă într-un proiect de ordonanță de urgență elaborat săptămâna trecută de Ministerul Finanțelor.

„Mergem la un procent de 7,3% pe investiții, cel mai mare buget pe investiții din istoria României. Avem un buget iarăși istoric la Educație de 4,1%, deci o mărire de 60% (…). Am ajuns la cifra de 12 miliarde de euro la Casa de Sănătate”, a spus Marcel Ciolacu.

De asemenea, prim-ministrul României a negat orice informație legată de o posibilă amânare a creșterii contribuției la Pilonul II de pensii. Acesta a precizat că o asemenea măsură ar încălca angajamentele României din PNRR.

Citește și: Când crește valoarea tichetelor de masă în România. Anunțul lui Marcel Ciolacu pentru români

„Nu poți să păcălești Comisia (Europeană n.r.), să treci un jalon și peste două luni să te răzgândești și să amâni jalonul sau să-l schimbi. Pentru că în momentul în care faci acest lucru Comisia Europeană îți va opri banii pentru acea reformă și presupun că nu ne dorim”, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

Urmăriți Impact.ro și pe