CTP surprinde după înfrângerea lui Halep cu Serena Williams. ”Nu-mi pare rău că a pierdut Simona”. Unde a greșit românca

Cristian Cojocaru 16.02.2021, 12:55
CTP surprinde după înfrângerea lui Halep cu Serena Williams. ”Nu-mi pare rău că a pierdut Simona”. Unde a greșit românca

Simona Halep a fost învinsă pentru a 10-a oară în confruntările directe. După analiza meciului, CTP surprinde oamenii cu declarații după înfrângerea Simonei Halep de către Serena Williams, în sferturile de finală. Americanca s-a calificat în semifinalele competiției.

CTP surprinde din nou după înfrângerea Simonei Halep

Astăzi s-a disputat meciul din sferturile de finală între Simona Halep și Serena Williams. Americanca a câștigat două seturi cu scor de 6-3, 6-3, calificându-se mai departe în semifinala Australian Open. Aceasta urmează să se confrunte cu japoneza Naomi Osaka. Simona a fost dominată, Williams impunându-se în forță în fața adversarei sale. Simona părăsește competiția cu un premiu de aproximativ 336.000 de euro și 430 de puncte WTA.

Gazetarul Cristian Tudor Popescu surprinde din nou audiența, afirmând că nu îi pare rău de înfrângerea Simonei. Jurnalistul menționează punctele la care ar fi trebuit să fie românca atentă.

”Nu-mi pare rău că Simona a pierdut în fața Serenei Williams. Îmi pare rău că nu a încercat să câștige. Două erau elementele cruciale pe care le enunțam înainte de meci: serviciul, în primul rând, și apoi încercarea de a lua inițiativa, de a ataca prima, de a risca lovitura decisivă înaintea Serenei Williams, să nu o lase să își facă jocul de atac. În ecuația asta, Serena nu poate fi învinsă. Serviciul Simonei nu a mai funcționat atât de bine. I-a permis Serenei, servind cu al doilea, moale și destul de scurt, să o execute necruțător”, a declarat Cristian Tudor Popescu, la Digi24.

Simona Halep a fost învinsă de către Serena Williams
Simona Halep a fost învinsă de către Serena Williams

Analiza meciului făcută de către un mare campion

Primul set a fost pierdut de către Simona Halep cu 3-6, în timp ce în setul secund, a condus cu 2-0. Revenirea spectaculoasă a Serenei Williams a egalat scorul la 3-3, jucându-se și game-ul decisiv al confruntării. Mats Wilander, a analizat meciul și a oferit primele reacții după partida dintre Simona Halep și Serena Williams.

Marele campion afirmă că momentul decisiv a fost atunci când Serena a reușit break-ul și în cel de-al doilea set a reușit să se desprindă cu 4-3. Acela a fost game-ul în care americanca a condus cu 40-0, Simona salvând 5 mingi de break. Cea de-a 6-a nu a mai fost cu noroc, Serena profitând la maxim de avantaj, câștingând următoarele două game-uri.

„Cred că am avut dreptate atunci când am vorbit despre jocul de picioare al Serenei. A ştiut că nu trebuie să lovească mereu la intensitate maximă. A provocat nişte greşeli din partea Simonei şi cred că este cea mai bună versiune a Serenei Williams din ultimii ani. Serena a setat ritmul imediat, a fost foarte agresivă, a câştigat primul set şi asta i-a oferit încredere în setul al doilea. Simona a încercat să întoarcă situaţia din punct de vedere mental, dar până la urmă Serena a fost mai bună.

Serena a rămas în partidă în setul doi, ceea ce nu s-a întâmplat în ultimii ani. Simona s-a bazat pe erorile Serenei în unele momente, dar Serena nu a mai greşit. Serena e foarte punternică din punct de vedere psihic. La 3-3 în setul doi, în game-ul 7, Simona a salvat câteva mingi de break, dar Serena a rămas în schimburile lungi de mingi. A fost acel decisiv game 7 în setul al doilea, am văzut reacţiile, set, 4-3 şi serviciul, Serena simţea finalul aproape.”, a declarat Mats Wilander, la Eurosport.

Urmăriți Impact.ro și pe