CTP se ia de autorități după ce au decis să se închidă magazinele la 21:00: „Ce sens are? Nu se poate găsi nicio explicație”

Stan Filon 09.11.2020, 07:46
CTP se ia de autorități după ce au decis să se închidă magazinele la 21:00: „Ce sens are? Nu se poate găsi nicio explicație”

Cristian Tudor Popescu nu găsește nicio explicație pentru închiderea magazinelor la ora 21:00. Jurnalistul este foarte supărat, deoarece și el își făcea cumpărăturile după ora 21:00, deoarece spune că tocmai atunci nu mai era aglomerat. Decizia autorităților l-a șocat pe gazetar.

Cristian Tudor Popescu, supărat pe autoritățile care închid magazinele la ora 21:00

”Eu mă duc de obicei să-mi fac cumpărăturile după ora 9 seara. Mă duc la supermarket când e lume puțină. Ce-ai făcut acum, de ce să limitezi? La ora 9 închizi magazinele. Și? Și ce-ai făcut? E mai liber după ora 9. Sunt niște oameni, mai puțini, care se duceau după ora 21:00 să-și facă cumpărăturile fără să congestioneze, fără să creeze aglomerație în timpul zilei. Acești oameni vor veni acum, și eu… dacă se închide la 21:00 trebuie să cumpărăm înainte. Deci crește aglomerația înainte de ora 21:00 în respectivele magazine.

Sau, se închid piețele care funcționează în spații  închise și supermarketurile, nu. Ce sens are? Nu se poate găsi nicio explicație. Condițiile sunt aceleași. E vorba de incintă, de mărfurile expuse pe standuri, ca să nu spun tarabă, și de oameni care se mișcă acolo, cu măști, care trebuie să respecte reglementările. Vânzătorii să poarte mască. Te duci, iei măsuri cu poliția, să poarte mască. Sau administrația pieței, cu controale, îi găsești fără mască, îi amendezi, dar nu te apuci să închizi piața”, a spus CTP la Digi 24.

CTP, suparat dupa adoptarea unora dintre noile restrictii
CTP, suparat dupa adoptarea unora dintre noile restrictii

”Vine Orban, cel rău, apoi vine cel bun, domnul Iohannis”

Jurnalistul îi compară pe premier și pe președinte cu securistul bun și securistul rău, care își jucau rolurile în timpul anchetetei, pentru a ”fezanda” prizonierul.

”Vii cu justificarea, cum a venit președintele Iohannis azi după-amiază – era prin Maramureș -, a venit cu… așa se întâmplă aici… vine… era să zic ca la Securitate, cum era cu ofițerul de interogatoriu bun, și ăla rău, ăia care fezandau pe respectivul prizonier.

Vine Orban, cel rău, apoi vine cel bun, domnul Iohannis și spune… „Domne, nu închidem piețele în aer liber, pentru că e toamnă și țăranii trebuie să își desfacă mărfurile. Bun. Și la piețele în spații închise, nu e valabil și pentru ăia care vând acolo? Ăia ce fac cu mărfurile? Că au și ei dreptate. Le aruncă? Le duc la poarta lui Orban, ce fac cu ele?”, a conchis jurnalistul.

Talentat încă de mic!
Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...