CTP, mesaj surprinzător pe Facebook. Mesajul a primit mii de reacții de la utilizatori

Badea Violeta 15.03.2022, 13:39
CTP, mesaj surprinzător pe Facebook. Mesajul a primit mii de reacții de la utilizatori

Cristian Tudor Popescu a scris un mesaj surprinzător la adresa lui Vladimir Putin. Jurnalistul a criticat în termeni duri decizia președintelui rus de a declanșa războiul împotriva Ucrainei. De asemenea, gazetarul a condamnat ferm atacul asupra civililor. Iată mesajul pe care l-a transmis acesta. Internauții au reacționat în număr mare!

CTP, mesaj dur la adresa lui Vladimir Putin

Cristian Tudor Popescu a publicat pe pagina sa oficială de Facebook un mesaj extrem de dur împotriva președintelui rus. Acesta a condamnat atrocitățile pe care liderul de la Kremlin le comite și nu s-a ferit să spună că și-ar dori să-l suprime pe Vladimir Putin, chiar dacă ar „muri odată cu el”.

„Ură pură

Mă gândesc la Putin, cum privește el imaginile copiilor, femeilor gravide, bolnavilor, bătrânilor omorâți de bombele căzând în stradă, de rachetele care lovesc blocurile de locuințe, grădinițele, autobuzele, imaginile oamenilor fugind sau murind pentru că nu mai au căldură, apă, curent electric. Imaginile pe care le ascunde poporului rus, înlocuindu-le cu minciuni de îngheață sângele. După care își face programul cotidian de gimnastică. După care ia prânzul, zâmbind subțire către lacheii cu epoleți aflați în celălalt capăt al mesei cât piscina: „Mă placi, nu mă placi, îndură Ukraina mea, și cine-o mai vrea-nu vrea”.

Se întâmplă des ca oamenii să mă facă să-i disprețuiesc, să-i detest, pot să detest chiar părți dintr-un popor. Dar să urăsc, e prima oară. L-aș suprima pe V. Putin, chiar dacă aș muri și eu odată cu el. Numai pentru N. Ceaușescu am nutrit un sentiment asemănător, dar nu era ură pură, voiam să nu mai existe, atât, m-aș fi aruncat în aer cu el, pierind în aceeași secundă. Pe Putin însă, aș vrea să-l văd, înainte să dispar și eu, dându-și nu sufletul, că n-are, dându-și ortul popii, popii Diavolului, Kirill al Rusiei. Patriarhul Ortodox care binecuvântează trimiterea măcelarilor islamiști fanatici din Cecenia și Siria asupra creștinilor.”, a scris CTP

Cristian Tudor Popescu

„Rațiunea nu-mi mai e de folos”

Cristian Tudor Popescu a amintit și de momentul în care Papa Francisc a mers în pelerinaj la ambasada Rusiei, ca să-i roage să înceteze atacurile asupra Ucrainei, dar vizita nu a avut rezultatele scontate.

„În vreme ce părintele Francisc, după ce s-a dus în pelerinaj la ambasada Rusiei, ca să-i roage să înceteze, aproape că strigă acum, în Piața Sfântului Petru, cu firicelul lui de glas: „Opriți masacrul!”.

Știu bine că asta poate să nu însemne mare lucru, că alt monstru al Kremlinului, născut din Răul care stăpânește Rusia, îi va lua locul, dar trăiesc în aceste zile și momente în care rațiunea nu-mi mai e de folos.”, a transmis Cristian Tudor Popescu pe rețeaua socială.

În mai puțin de 24 de ore, mesajul jurnalistului a adunat aproape 20.000 de aprecieri și circa 1.500 de comentarii. De asemenea, postarea lui Cristian Tudor Popescu a fost redistribuită de mai bine de 2.000 de persoane.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...