CTP, mesaj fabulos după victoria Simonei Halep. A intrat în istorie

Elena Avramescu 17.08.2020, 07:48
CTP, mesaj fabulos după victoria Simonei Halep. A intrat în istorie

Simona Halep a reușit să câștige turneul WTA de la Praga, finală disputată împotriva belgiencei Elise Mertens. Cristian Tudor Popescu a spus despre această victorie că este „una de o mare frumusețe mentală”.

CTP, mesaj fabulos după victoria Simonei Halep

„Toți care au văzut partida, au văzut o Simona stâncă, cu lovituri extrem de puternice, plasate, rămânând în control tot meciul, indiferent de evoluția scorului.

Cine se mai gândește însă la primul meci al Simonei de la acestui turneu, împotriva Polonei Hercog… Acel meci, Simona ar fi putut să-l piardă de nenumărate ori. A fost un meci chinuitor, lung, în care Simona nu a jucat bine. Și totuși l-a câștigat. Cum, necum, a reușit prin muncă, prin dârzenie și mai ales negândindu-se niciun moment la scor. La loviturile ei afectate inevitabil de lunile de întrerupere.”

CTP, mesaj fabulos după victoria Simonei Halep
CTP, mesaj fabulos după victoria Simonei Halep

O victorie de mare frumusețe mentală a Simonei, în acest turneu și în această finală

„Nu s-a gândit niciun moment la scor, s-a gândit doar să-și îmbunătățească loviturile. Și așa a reușit să câștige, ca o mare campioană care reușește să învingă și în meciurile în care nu joacă bine, și așa am ajuns apoi să vedem această finală superbă spre care Simona a urcat set după set împotriva viitoarelor adversare.

Ajungând la acest nivel în care, mental, a jucat ca în meciul cu Polona Hercog, în primul meci, fără să se gândească niciun moment – și au fost momente dificile când a revenit formidabil de la 4-2 în setul doi, Elise Mertens care este o jucătoare foarte puternică, a revenit, s-a dus la 5-4 peste Simona…

N-am văzut-o pe Simona acolo niciun moment gândindu-se la acea răsturnare de scor. O interesa doar să-i lifteze mai mult belgiencei, care lovește plat și nu-i convine mingea liftată a Simonei. O victorie de mare frumusețe mentală a Simonei, în acest turneu și în această finală” a spus Cristian Tudor Popescu la Digi24.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...