CTP, declarații inedite despre deschiderea plajelor. ”N-ați văzut ce pupăceală e acolo?”

Luiza Moldovan 30.05.2020, 12:34

Deschiderea teraselor și plajelor se face din rațiuni electorale. Este opinia ziaristului Cristian Tudor Popescu, care nu înțelege de ce guvernul nu-i lasă pe copiii cu temperatură peste 37,3 grade să intre în sala de examen, dar, în același timp, deschide terase și plaje pe care e de presupus că nu se va respecta distanțarea socială.

Declarațiile spectaculoase ale lui CTP despre plaje

În opinia ziaristului, dezlegarea la terase care începe de luni, 1 iunie, nu are o nicio justificare, în condițiile în care numărul de infectați iar a crescut, după o ușoară scădere. Este clar un demers făcut din rațiuni electorale, crede jurnalistul. PNL încearcă să recupereze capitalul electoral care a scăzut din cauza măsurilor de restricționare impuse timp de două luni.

Jurnalistul consideră că erodarea sentimentului de frică va duce la nerespectarea masivă a măsurilor de distanțare socială, după modelul britanic. În Marea Britanie, oamenii s-au înghesuit pe plaje, fără să mai țină cont de nimic, pentru că au vrut să profite de zîteva zile neobișnuit de frumoase pentru țara lor:

„Se deschid terasele şi plajele. Am văzut imagini cu măsurătorile, dau cu compasul să măsoare doi metri. Ia gândiţi-vă la un băiat şi o fată! Păi ce pupăceală e pe plajă! Vă imaginaţi că o să ia distanţă? Nu se va respecta distanţarea. Aţi văzut ce e în Anglia pe plajă?S-au dus cetăţenii bot în bot fără niciun fel de probleme. De ce? Pentru că era un soare neobişnuit pentru Anglia. Şi atunci s-a dus lumea să apuce nişte soare şi nu a ţinut seama de absolut nimic şi ei au zeci de mii de morţi. Aşa va fi şi pe litoralul românesc”.

Pupăceala de pe plaje se contrazice cu măsurile radicale luate în sala de examen. Ceva nu se pupă!
Pupăceala de pe plaje se contrazice cu măsurile radicale luate în sala de examen. Ceva nu se pupă!

Logica ilogică a guvernanților

Și atunci, decizia autorităților de a le interzice accesul în sala de examen a copiilor cu temperatură peste 37.3 nu e argumentată în niciun fel. Este o contradicție în sine și cu sine a guvernului. Pe de o parte interzice accesul în săli a elevilor cu temperatură, dar, pe de altă parte, redeschide terasele și plajele. În opinia jurnalistului, sunt două măsuri care se contrazic una pe cealaltă.

„În aceste condiţii îi ţii pe elevi în afara examenului, pentru că au temperatură? Dacă elevul are 38 de grade nu mai intră la examen pentru că e bolnav?   Nu era vorba să deschidă pe 15 iunie? Sunt grăbiţi guvernaţii să recupereze din capitalul politic pierdut în această perioadă.    Astăzi numărul de morţi a crescut, numărul de infectaţi scăzuse şi acum e aproape 200 din nou. Parametrii nu sunt cei care ar putea să justifice nişte relaxări atât de rapide cum se fac acum. Astea sunt clar electorale, vor să mai refacă din această imagine. Dau poporului terase şi plaje. Între timp, doamna Firea dă teste la tot cartierul, ba chiar la toată Capitala. Ele sunt absolut inutile“.

Urmăriți Impact.ro și pe