CTP critică dur Academia România. Ce a putut să spună despre Elena Ceaușescu

Iancu Andreea 29.08.2020, 13:05
CTP critică dur Academia România. Ce a putut să spună despre Elena Ceaușescu

Cristian Tudor Popescu este un atent și riguros critic al evenimentelor cotidiene. Recent, într-un text semnat chiar de el, jurnalistul își exprima oprinia cu privire la un comunicat emis de Academia Română. De asemenea, și Elena Ceaușescu, fosta primă doamnă a României, a intrat în vizorul lui CTP.

Ce critici a adus CTP la adresa Academiei Române și a Elenei Ceaușescu

Într-un comunicat transmis joi, 27 august, Academia Română a transmis un avertisment privind tehnologia 5G. Astfel, membrii au enunțat o îngrijorare față de consecințele negative ale tehnologiei 5G asupra sănătății umane. Academicienii considerau că stațiile 5G vor fi responsabile de generarea câmpurilor electromagnetice de 100 de ori mai puternice decât cele actuale. La doar o zi distanță, comunicatul a dispărut de pe site-ul oficial.

Cu toate acestea el a fost analizat de către jurnalistul Cristian Tudor Popescu. Criticul a observat că unele dintre afirmațiile care se regăsesc în comunicatul de presă sunt fără o sursă oficială.

„Așa-numita Academia Română a produs un «avertisment» în legătură cu tehnologia 5G pe care nu i l-a solicitat nimeni. Comunicatul ar putea fi recitat în cor de iluminații conspirației mondiale cu «radiații», care se mai adună prin Piața Victoriei”, notează Cristian Tudor Popescu, potrivit republica.ro.

„Argumentele venerabilei instituții sunt de tipul «oamenii de știință avertizează» (care oameni de știință, unde, când, cum, nu ni se spune), «literatura de specialitate semnalează» (care literatură, de care specialitate, unde, când și cum semnalează? Iată că taman la academicieni bibliografia e secretă)”, a adăugat jurnalistul, care critică ironic sursele de informare ale Academiei.

”OMS a clasificat câmpul electromagnetic produs de radiofrecvențe ca posibil carcinogen la om”, era formularea transmisă de către membrii Academiei Române.

”Organizația Mondială a Sănătății NU și-a asumat niciodată o asemenea afirmație”, explică CTP.

Elena Ceaușescu, membru al Academiei Române
Elena Ceaușescu, membru al Academiei Române

Elena Ceaușescu, aleasă membru al Academiei Române

Pe de altă parte, Cristian Tudor Popescu consideră că este necesară revenirea „acad. Elena Ceaușescu”, care se potrivește perfect, în opinia jurnalistului, între membrii actuali ai Academiei.

”După 1989, academicienii care o votaseră în unanimitate academician pe Elena Ceaușescu au dat-o afară post-mortem. O nedreptate care ar trebui degrabă reparată – tovarășa Elena își merită locul în Academia actuală și Academia o merită pe dânsa. Identificând 5G cu un fel de Codoi, savanta ar fi semnat cu amândouă mâinile acest comunicat – nu să-l și scrie”, încheie ziaristul, potrivit sursei citate.

În anul 1974, soția dictatorului Nicolae Ceaușescu, Elena, devenea membru al Academiei Române. Aceasta a fost singurul membru nou acceptat până la venirea Revoluției.

Totuși, ”savanta de renume mondial”, Academician Doctor Inginer Elena Ceauşescu nu a avut o contribuție notabilă în rândul membrilor Academiei Române. De asemenea, fosta primă doamnă a României avea obiceiul de a se exprima în mod greșit. Elena Ceaușescu obișnuia să spună ”codoi” când se referea la formula dioxidului de carbon (CO2), în ciuda titulaturii de inginer.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...