CTP cere președintelui suspendarea urgentă a unei restricții. ”Deja vom avea temperaturi de peste 25 de grade”

Luiza Moldovan 22.04.2020, 21:51
CTP cere președintelui suspendarea urgentă a unei restricții. ”Deja vom avea temperaturi de peste 25 de grade”

CTP cere președintelui suspendarea urgentă a unei restricții. ”Deja vom avea temperaturi de peste 25 de grade”, spune jurnalistul, care înaintează o sugestie autorităților.

CTP cere președintelui suspendarea urgentă a unei restricții. ”Deja vom avea temperaturi de peste 25 de grade”

Anunțul de azi, al lui Iohannis, referitor la ridicarea unor restricții începând cu 14 mai a fost o compensare a discursurilor dure de până acum. Este părerea analistului Cristian Tudor Popescu, exprimată astăzi la Digi 24. Acesta a comentat că intervalul 11-13 pentru persoanele 65+ nu e potrivit, e prea scurt și, în scurt timp, temperaturile vor urca atât de mult, încât va fi cu neputință să se mai iasă din case la acele ore. Jurnalistul a înaintat o sugestie, anume 8-11, precizând că aceasta ar fi o soluție care nu ar trebui să aștepte trei săptămâni, ca să intre în vigoare, ci ar fi indicat să fie aplicată cât mai repede.

„S-a dovedit ineficientă, oamenii s-au înghesuit în intervalul acesta, au fost destui cei care nu aveau 65 de ani și au venit în acest interval, în special în perioada sărbătorilor. E un interval prea scurt pentru niște oameni, unii mult în vârstă, e nepotrivit. Deja, de la sfârșitul acestei săptămâni, vom avea temperaturi de 25 de grade, care la ora prânzului sunt cele mai mari. Ar trebui înlocuit măcar intervalul orar, dau o sugestie, schimbat de la 8:00 la 11:00 și nu în intervalul de la prânz. Asta nu poate să aștepte, ar trebui schimbată imediat”, a spus Cristian Tudor Popescu, la Digi 24.

„Oamenii vor reține doar aspectul pozitiv al mesajului „Sursa foto: Facebook/Cristian Tudor Popescu

„O ieșire de imagine a președintelui”

Discursul de azi al lui Iohannis a fost „o ieșire de imagine a președintelui”, menită să mai astâmpere din nuanța dură a ultimelor sale discursuri din ultima vreme.

„A simțit acum nevoia să compenseze într-un fel asprimea sa de până acum cu acest anunț făcut cu mai bine de 3 săptămâni înainte de 15 mai. Putea să-l facă pe 1 mai, pe 10 mai. De ce atât de devreme? Pentru a detensiona oarecum starea opiniei publice după aceste discursuri foarte aspre și de a da o perspectivă oamenilor, o speranță, că lucrurile, măcar în privința libertății de mișcare, se vor îmbunătăți”, a spus gazetarul.

Comentatorul a spus că mulți vor fi cei care, începând chiar de mâine, vor spune că s-au ridicat restricțiile, deși acestea, unele dintre ele, vor fi ridicate abia pe 14 mai și că este normală tendința de a reține componenta de notă pozitivă a discursului.

„Există o prevedere în regulile pe care domnul președinte a precizat că trebuie să le respectăm în continuare și a făcut-o pentru că tendința oamenilor, cum li se spune că urmează o relaxare, imediat fac un scurt circuit în cap și spun că de mâine! Și vor fi, chiar și cu precizarea fermă și repetată a președintelui, vor fi inși care de mâine vor țipa la polițiști că nu mai au nevoie de declarație”, a spus el.

Urmăriți Impact.ro și pe