CTP, atac dur către ministrul Marcel Vela. Ce crede gazetarul despre acordul MAI-BOR

Redacția IMPACT 15.04.2020, 14:10
CTP, atac dur către ministrul Marcel Vela. Ce crede gazetarul despre acordul MAI-BOR
Acordul încheiat între Biserica Ortodoxă Română și Ministerul Afacerilor Interne a creat controverse atât în rândul autorităților, cât și în rândul cetățenilor. Cum comentează Cristian Tudor Popescu aceste evenimente?

Cristian Tudor Popescu, opinii despre acordul MAI-BOR

Intervenția telefonică a jurnalistului Cristian Tudor Popescu de miercuri, la Digi 24, vine pe fondul unor anunțuri lansate marți seară de către Ministrul de Interne, Marcel Vela, referitoare la protocolul încheiat între Biserica Ortodoxă Română (BOR) și Ministerul Afacerilor Interne (MAI).
 Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne. Foto: Inquam Photos / Ilona Andrei
Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne. Foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Potrivit acestuia, distribuirea Luminii Sfinte de la Ierusalim se va face de către voluntari şi de către patrulele MAI, în urma unui acord cu Biserica Ortodoxă Română.

Au mai fost și alte situații în care mesajele președintelui, premierului și guvernului s-au bătut cap în cap. Aceasta însă e o situație care poate avea consecințe grave, pentru că creează în mintea oamenilor în primul rând confuzie, care duce la neîncredere în autorități. Ce să mai creadă oamenii acum, să se ducă, să nu se ducă la bisericăBineînțeles că aici intervine coeficientul de credibilitate al persoanei care vorbeșteÎn cazul președintelui Iohannis, e mult mai mare, e ales cu o largă majoritate, e de presupus că va conta mai mult ce spune dânsul decât ce spune domnul Vela sau chiar domnul Orban”, explică jurnalistul.
Gazetarul vine și cu o explicație cu privire la această decizie a autorităților de a împărți Sfintele Paști și de a împărți Lumina de Înviere. Motivul pare să fie, unul de natură politică, menit să atragă mai mult electorat.
„De ce au făcut asta domnul Orban și domnul Vela? Pentru că sunt preocupați de viitoarele alegeri, pentru că doresc ca, în ciuda măsurilor dure pe care președintele Iohannis și le-a asumat fără rest – și pentru că dânsul nu mai are o presiune politică acum în spate, își va termina mandatul, după care își va scrie memoriile, în vreme ce domnii Orban și Vela vor să pară amicii poporului, ai credincioșilor, pe dedesubtul ordonanțelor militare pe care tot ei le-au prezentat ca niște arhangheli”, a subliniat Cristian Tudor Popescu.
Mai mult, în același context, USR cere demisia ministrului de Interne, Marcel Vela, în contextul scandalului provocat de un acord MAI-BOR privind măsurile pentru Paște.
Urmăriți Impact.ro și pe