CTP, analiză surprinzătoare a meciului în care Halep aproape a leșinat pe teren: „Ar fi putut să riște mai mult! De asta a câștigat Cornet!”

Stan Filon 24.01.2022, 18:37
CTP, analiză surprinzătoare a meciului în care Halep aproape a leșinat pe teren: „Ar fi putut să riște mai mult! De asta a câștigat Cornet!”

Cristian Tudor Popescu a analizat meciul pierdut de Simona Halep la Australian Open, în fața jucătoarei franceze Alize Cornet, scor 4-6, 6-3, 4-6. Partida a fost una foarte disputată, iar Simona Halep a fost la un pas să leșine pe arenă. Românca știa că va avea un meci greu în fața jucătoarei din Franța, pe care a felicitat-o la finalul partidei pentru că a fost mai puternică.

CTP a analizat meciul în care Simona Halep a fost la un pas să leșine pe teren

Au fost probleme pentru Simona Halep la Australian Open, unde a întâlnit-o pe Alize Cornet. Jucătoarea din România a acuzat dureri de coapsă, de stomac, dar și de ficat și a fost la un pas să leșine. Toate acestea din cauza căldurii excesive de la momentul disputării partidei. La finalul a nu mai puțin de 153 de minute, franțuziaoca a fost declarată învingătoare. Cristian Tudor Popescu a spus că Simona Halep nu a fost foarte agresivă și nu a riscat prea mult. Jurnalistul consideră însă că Simona Halep va avea, totuși, un an bun.

„Simona a avut acel moment care m-a speriat în primul set, am crezut că abandonează, sau în al doilea, nu mai știu, nu se mai ducea la minge, aproape că nu mai lovea, dădea din mâini. Am înțeles că a durut-o stomacul de la căldură, dar chiar și așa, Simona a tras de ea, am văzut ambiția de la celălalt turneu, și-a dus ambiția la capăt, s-a văzut că nu s-a simțit bine. Dar e și meritul adversarei ei, în condițiile de la Melbourne, care erau aceleași, a dat dovadă de o reziliență incredibilă și a meritat victoria.

CTP a analizat meciul in care Simona Halep a fost la un pas sa lesine pe teren
CTP a analizat meciul in care Simona Halep a fost la un pas sa lesine pe teren

„A avut rare încercări de a lua inițiativa”

După părerea mea, Simona nu a recurs la un joc agresiv, pe care îl poate face. A avut rare încercări de a lua inițiativa, cred că cu Alize Cornet, care e o jucătoare agresivă, a câștigat pentru că și-a asumat mai multe riscuri. Au fost multe mingi sub un centimetru de tușă mușcate de Cornet, astfel de mingi, ai șanse să le prinzi dacă joci la tușă. Cornet a jucat mai la tușă decât Simona, asta ar fi de spus, ea ar fi putut să riște mai mult, nu a făcut-o, dar oricum tenisul ei a fost bun la Australian Open, eu, ca și la Sorana, cred că în continuare va juca bine anul acesta!”, a declarat CTP la PRO X.

Simona Halep a recunoscut că Alize Cornet a fost mai puternică. Românca și-a felicitat adversara și a recunoscut că îi place să joace tenis pe căldură, însă nu la temperaturi extreme.

„Îmi place să joc pe căldură, dar nu când e extremă. A fost foarte cald astăzi, m-a lovit căldura din primul set și nu m-am simțit bine. Am amețit la un moment dat, mi-a fost rău, mă dureau stomacul, ficatul, la un moment dat cam toate. Mă simt destul de împăcată că am lăsat pe teren tot ce am avut. A fost un meci bun contra unei adversare care joacă extraordinar, o luptătoare desăvârșită. Mereu am jucat câte 3 ore cu ea și știam dinaintea meciului că va fi foarte dificil. Tot respectul pentru ea, merita să câștige pentru că a fost mai puternică astăzi”, a spus Halep la final.

Mercurul din termometre a arătat în timpul meciului 33 de grade Celsius la umbră! După eșecul de la Australian Open, Simona Halep va ieși iar din Top 20 WTA.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...