CTP a răbufnit. „Parlamentarilor li se rupe ranga”. Ce l-a scos din sărite pe celebrul jurnalist

Ana Anitoiu 23.09.2022, 11:12
CTP a răbufnit. „Parlamentarilor li se rupe ranga”. Ce l-a scos din sărite pe celebrul jurnalist

CTP a răbufnit după o decizie pe care au luat-o, miercuri, senatorii României. Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a spus că se simte la fel ca în anii 1980, când încă nu anticipa sfârșitul dictaturii lui Nicolae Ceaușescu.

Ce l-a scos din sărite pe CTP

CTP a reacționat după ce senatorii au votat, miercuri, majorările salariale din sistemul bugetar pregătite să fie acordate demnitarilor, președinților de Consilii Județene, primarilor și parlamentarilor, în ciuda faptului că în dimineața aceleiași zile, Curtea Constituțională a României (CCR) a decis că aceste creșteri sunt neconstituționale.

„După prânz, senatorilor României li s-a rupt ranga, potrivit rangului domniilor lor, de hotărârea Curții Constituționale. Și au votat exact aceste măriri. Ce ar mai rămâne să li se rupă de cetățenii acestei țări, e greu de spus. O singură întrebare e de pus: cum pot să fie acești umanoizi aleși democratic, de popor, în funcțiile lor, atât de cinici și batjocoritori față de cei care i-au ales?

Că nu există om politic care să fie om, asta am aflat de multă vreme. Că parlamentarii actualei coaliții de guvernare sunt niște ticăloși, e limpede. Dar de ce nu ticăloși fățarnici? De ce nu joacă măcar teatru, de ce nu încearcă să treacă drept grijulii față de om, în ideea de a fi realeși?”, a scris CTP, într-un editorial publicat pe republica.ro.

CTP a rabufnit. „Parlamentarilor li se rupe ranga”
Cristian Tudor Popescu

CTP, despre motivul din spatele deciziei senatorilor

Cristian Tudor Popescu a adăugat că motivul din spatele deciziei senatorilor care nu s-ar fi chinuit nici măcar să fie fățarnici este acela că politicienii sunt convinși că nu pot fi dați jos de la putere, deoarece românii nu au alte opțiuni la alegeri.

„Așa cum băgam de seamă acum câteva luni, PSDNLMR s-a pecerizat într-un timp record. Nomenclatura comunistă n-avea nevoie să-și facă imagine în fața oamenilor, pentru că scaunele lor nu treceau prin alegeri, depinzând doar de superșefii lor, în cap cu Ceaușescu. A fost nevoie de 30 și ceva de ani pentru ca structura de partid unic, tip PCR, practic fără opoziție, să se refacă.

Și atunci, își arată relaxați fețele adevărate. Băi, amărăștenilor, băi, săracilor, băi, nemâncaților, vă văitați că se duce la 25 de lei chilu de cartofi? Că dacă vă plătiți factura la gaz și electricitate muriți de foame sau de boală, că nici de medicamente nu mai aveți bani, și suntem în septembrie, nu în ianuarie? Așa vă trebuie, dacă n-ați murit de covid. Uitați-vă la noi cum ne dăm bani și fiți fericiți. Tot pe noi o să ne votați, că alții n-aveți”, a mai scris CTP.

Cristian Tudor Popescu a menționat că nu vede nicio soluție pentru rezolvarea situației în care se află România. Jurnalistul a mai scris că se simte la fel ca în ultimii ani 1980, când credea că Nicolae și Elena Ceaușescu va fi tot timpul la putere.

Curtea Constituțională a României a hotărât, miercuri, că majorările salariale din sistemul public sunt neconstituționale. Cu toate acestea, tot miercuri, la câteva ore de la decizia CCR, Senatul a adoptat creșterea indemnizațiilor demnitarilor și a sporurilor cu 25% pentru funcționarii publici implicați în procesul legislativ.

Este vorba despre indemnizațiile președintelui, miniștrilor, parlamentarilor, primarilor, președinților de Consilii Județene și locale, dar și ale funcționarilor publici care îi deservesc pe aceștia.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...