CTP a răbufnit! Ce a spus despre cel de-al Treilea Război Mondial. Mesaj tranșant

Ioana Bucur 18.04.2022, 19:32
CTP a răbufnit! Ce a spus despre cel de-al Treilea Război Mondial. Mesaj tranșant

Este ziua 54 a războiului din Ucraina. Bombardamentele continuă în multe orașe ale țării vecine, autoritățile anunțând că au pierdut controlul orașului Kreminna. În tot acest timp, tot mai multe voci susțin că Putin nu se va opri aici. În acest context, Cristian Tudor Popescu a transmis un mesaj tranșant cu privire la izbucnirea celui de-al Treilea Război Mondial.

Ce spune Cristian Tudor Popescu despre cel de-al Treilea Război Mondial

Încă de la începutul conflictului militar din Ucraina, pericolul izbucnirii unui al Treilea Război Mondial a fost discutat de liderii lumii. Reprezentanții Rusiei au punctat, cu fiecare ocazie, că orice intervenție străină în Ucraina va declanșa o reacție fermă din partea armatei.

Subiectul a fost analizat și de Cristian Tudor Popescu. Potrivit acestuia, NATO și UE nu ar trebui să țină cont de amenințările Moscovei, declarațiile nefiind altceva decât o „gargară” de uz intern, o formă grosolană de manipulare.

„Apare această întrebare destul de frecvent: Ce-i cu al Treilea Război Mondial? Ce fac rușii cu asta? Pot să spun destul de liniștit în momentul ăsta – în momentul acesta, nu în general – că e o fanfaronadă asta. Au simțit nevoia să scoată vorbe pe gură, să zică ceva, pentru că s-a scufundat „Moskva”.

Să știți că și dacă ar fi spus ce circulă pe net acum – că a trecut la submarine „Moskva”, nu s-a scufundat, adică Jana nu e moartă, Jana se transformă – și asta ar fi ținut la poporul rus în momentul de față! Dacă spunea că s-a făcut submarin nava, ținea și asta! Nu pot să îmi fac nicio iluzie. Acolo Putin știe ce folosește.

Sentimentul celui de-al Doilea Război Mondial, sentimentul de popor măreț, de salvator al Europei – ei așa se consideră, rușii, în conștientul și în subconștientul lor colectiv, ei se consideră salvatorii Europei. Naziști? Păi, naziști nu sunt numai nemții! Naziști sunt lituanienii, sunt estonienii, sunt letonii, sunt polonezii, finlandezii și mergi înainte. Românii! Acuzele de nazism la adresa românilor sunt grămadă – și unele dintre ele justificate în al Doilea Război Mondial. Deci, acest sentiment e foarte puternic în poporul rus și-l folosesc în momentul de față, orice s-ar întâmpla”, a spus Cristian Tudor Popescu, la Digi 24.

CTP a vorbit despre forma de propagandă „care nici măcar nu mai are nimic din manipulare” aplicată acum de Rusia. Manipularea folosește, în mod obișnuit, un raționament, o construcție ce conține măcar o fărâmă de adevăr. Discursul liderilor de la Kremlin nu au nicio legătură cu realitatea, cu adevărul, aplicând parcă „rețeta” lui Hitler.

„Practic, am ajuns la o formă – n-am mai întâlnit așa ceva – am ajuns la o formă de propagandă care nici măcar nu mai are nimic din manipulare. Manipularea presupune, totuși, cât de cât, un raționament, o construcție, să încerci să folosești și o bucățică de adevăr sau ceva. Nu!

În clipa de față, Kremlinul livrează pur și simplu minciuni colosale, după cum instruia tătânele lui Putin, adică Hitler. El așa spunea: dacă tot te apuci să minți, măcar spune o minciună uriașă, nu minți pe mic, pe porțiuni, că nu crede lumea, spune o minciună uriașă și vei fi crezut”, a mai spus jurnalistul.

CTP a răbufnit! Ce a spus despre cel de-al Treilea Război Mondial. Mesaj tranșant
Cristian Tudor Popescu

„Cred că va fi un război mai mult sau mai puțin înghețat”

Potrivit jurnalistului, războiul din Ucraina ar putea fi unul de durată.

„Cred că va fi un război mai mult sau mai puțin înghețat. Adică poate să fie și fierbinte, cu recăderi, cu perioade de acalmie, dar asta este probabilitatea cea mai mare: să se prelungească războiul – nu știe nimeni cât în acest moment – sub diverse forme, pentru că blocajul este evident”, a mai spus acesta, pentru sursa citată.

Data de 9 mai nu trebuie să însemne încetarea conflictului militar. „Ce să se întâmple până la 9 Mai? Până atunci, de pildă, pot să ocupe Mariupol, e suficient. Organizează o paradă acolo de 9 Mai și e suficient. Mai organizează ceva și prin Donețk și Lugansk, că au zone pe care le controlează acolo, și le ajunge asta, dar asta neînsemnând că încetează războiul! Nu încetează, dar pentru 9 Mai se poate oferi ceva de genul acesta”.

Cristian Tudor Popescu mai spune că, în acest moment, NATO și UE nu ar trebui să țină cont de „gargara asta cu al Treilea Război Mondial și cu amenințările nucleare ale Rusiei”.

„Nu, pentru că în ele este multă fanfaronadă în clipa asta, bat în tingiri. V-am povestit de chinezii ăia care care băteau în tingiri să omoare rândunica de copac.

De pildă, dacă Suedia și Finlanda acum cer intrarea în NATO, să intre în NATO fără niciun fel de ezitare. Dacă se va hotărî ca Ucraina să intre în Uniunea Europeană, atunci să intre!”, a declarat Cristian Tudor Popescu,

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...