CSM București a pierdut un nou proces. Suma pe care o are de plătit acum clubul condus de Gabriela Szabo

Andra Daoud 22.05.2022, 14:10
CSM București a pierdut un nou proces. Suma pe care o are de plătit acum clubul condus de Gabriela Szabo

CSM București a pierdut mai multe procese în ultimii ani, iar cea mai recentă decizie dată de instanță este tot una nefavorabilă pentru clubul condus de Gabriela Szabo. Acum, clubul sportiv trebuie să îi plătească o sumă importantă de bani unui fost director sportiv al cărui post l-a desființat în anul 2017. Despre ce sumă este vorba și câte procese a mai pierdut CSM în ultimii ani.

CSM București a mai pierdut un proces

Narcis Cristea-Mic a condus clubul CSM București, din postura de director sportiv, din 2014 până în 2017. Ulterior, postul său a fost desființat, așa că a decis să dea în judecată clubul sportiv.

Tribunalul i-a dat câștig de cauză, așa cum s-a întâmplat și în cadrul altor procese intentate clubului de foștii angajați. Potrivit Playsport.ro, CSM trebuie să îi plătească acum lui Narcis Cristea-Mic toate salariile din urmă și să îl repună în funcție.

Suma pe care fostul director sportiv trebuie să o recupereze de la clubul condus de Gabriela Szabo este de 57.000 de euro. Instanța a decis că măsura de a-l concedia în urma modificării structurii organizaționale a fost una abuzivă și i-a dat dreptate reclamantului.

CSM Bucuresti a pierdut un nou proces. Suma pe care o are de platit acum clubul condus de Gabriela Szabo
Gabriela Szabo este director general al clubului CSM Bucuresti

Peste 50 de procese în ultimii ani

Clubul CSM București a fost dat în judecată de mai mulți foști angajați în ultimii ani, fiind implicat, în total, în peste 50 de procese. Un alt proces pe care CSM l-a pierdut a fost cel cu Iulian Pâslaru, concediat de CSM în mandatul Gabrielei Szabo și reangajat ulterior. Clubul a trebuit să îi plătească acestuia 50.000 de euro, după ce instanța a decis că nu a fost întemeiată concedierea sa.

Potrivit Playsport, CSM București ar fi ajuns să achite circa 3 milioane de euro în ultimii ani pentru procesele pierdute în fața foștilor angajați. CMS a infirmat că ar fi vorba despre atâția bani și a transmis că:

Pe rolul instanţelor au existat şi litigii în care CSMB a avut calitate de pârât şi a fost obligat la plata unor sume către reclamanţi, în urma admiterii în tot sau în parte a cererilor de chemare în judecată. CSMB a adus la îndeplinire dispozitivul hotărârilor judecătoreşti definitive. Obligaţiile s-au născut în baza unor hotărâri judecătoreşti.

Pe de altă parte, CSM București a câștigat litigii pornite de foștii angajați, ori colaboratori, astfel încât este nefondată susținerea conform căreia ‘instanța continuă să le dea dreptate’. (…)

Banii pentru plata obligațiilor izvorâte din dispozitivele hotărârilor judecătorești definitive sunt cuprinși în bugetul CSMB aprobat de Consiliul General al Municipiului București, pe anul în curs”, anunță clubul condus de Primăria Municipiului București.

 

Urmăriți Impact.ro și pe