Cronologia evenimentelor de la protestele de azi. Se caută instigatorii pentru a fi amendați

Gabriela del Pupo 21.12.2021, 14:37
Cronologia evenimentelor de la protestele de azi. Se caută instigatorii pentru a fi amendați

Ministerul Afacerilor Interne transmite cronologia evenimentelor de azi. MAI spune că nu au participat mai mult de 2000 de persoane la evenimente și că încă încearcă să descopere persoanele care au dat cu spray pe mașina unui senator PSD dar și care au vandalizat mașinile ambasadelor Japoniei și Americii.

MAI:Protestul nu a fost autorizat

Ministerul Afacerilor Interne a fost nu o dată criticat astăzi pentru lipsa de acțiune a forțelor de ordine pentru a împiedica protestatarii să sară gardul și să pătrundă în curtea Palatului Parlamentului unde au vandalizat mai multe mașini și au forțat ușile clădirii.

 

Foto: Inquam

Iată cronologia evenimentelor prezentată de MAI:

„Pentru început se impune mențiunea că adunarea publică nu a fost autorizată.

Potrivit informațiilor publice, această manifestare a fost asumată de un anumit grup parlamentar și de mai multe organizații civice.

În cronologia lor, evenimentele s-au derulat astfel:

 În jurul orelor 7:30 în zona Pieței Constituției s-a adunat un grup de persoane, care ulterior s-a deplasat către poarta de acces din zona Parcului Izvor.

 În paralel, la intervale de timp diferite, persoane cu drept de acces, au introdus în curtea Palatul Parlamentului, prin intermediul unor autovehiculele aproximativ 30 protestatari. Acești protestatari s-au adăugat altor circa 20 persoane ce fac parte din personal cu drept de acces în Palatul Parlamentului.”  a transmis MAI.

De ce au reușit să intre protestatarii în curtea Senatului? MAI: :”s-a rupt încuietoarea”

MAI spune că una dintre porțile de la accesul în curtea Senatului a cedat, acesta fiind motivul pentru care protestatarii au putut pătrunde în perimetrul care trebuia păzit de forțele de ordine.

„În intervalul 08:00 – 10:45, aproximativ 1.200 de persoane s-au concentrat la poarta de acces către Camera Deputaților, fără a pătrunde în curtea Palatului Parlamentului, fiind opriți de forțele de ordine.

 Ulterior, în jurul orelor 11:15, o parte din aceștia însoțiți de anumiți parlamentari, s-au deplasat spre intrarea de la Senat. Aici au forțat porțile de acces, context în care una dintre porți a cedat (s-a rupt încuietoarea).

 Astfel, în curtea Palatului Parlamentului au pătruns în jur de 200-300 de persoane, restul persoanelor fiind blocate în exteriorul gardului împrejmuitor de către forțele de ordine.

 Persoanele care au pătruns în curtea Palatului Parlamentului au fost blocate pe scări și la ușile de acces în clădire. Ulterior aceștia au fost conduși în zona exterioară curții imobilului. În prezent, în zona scărilor au mai rămas aproximativ 15 persoane.

 Menționăm că, în toată această perioadă, organele de ordine publică au făcut apel la calm și respectarea prevederilor legale.

 Nu s-a folosit forța și nu au fost reclamate violențe fizice.

 La manifestarea publică au fost prezente, în toată perioada, aproximativ 2.000 persoane.

 Pe toată timpul manifestării publice, dispozitivul de ordine a fost adaptat în funcție de numărul participanților și dinamica evenimentelor.

 În continuare, organele de poliție și jandarmerie acționează pentru încheierea manifestării fără alte incidente.

 În paralel, se desfășoară activități pentru identificarea persoanelor care sunt responsabile de încălcarea prevederilor legale.

 Facem un apel și solicită tuturor participanților să coopereze cu jandarmii și să respecte îndrumările acestora.”

Liderul AUR George Simion a anunțat că protestele vor continua zilele următoare la Guvern dar și la sediile partidelor aflate la Guvernare.

Cum se împart banii în cuplul lor?
Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriela del Pupo
Pentru Gabriela del Pupo presa nu a fost prima alegere. Absolventă a Universității "Babeș-Bolyai" din Cluj, a lucrat mai bine de 10 ani în domeniul artelor spectacolului. Pasiunea pentru știri...