Criză de gaze în România? Ministrul desemnat al Energiei linişteşte cetăţenii

Badea Violeta 25.11.2021, 10:05
Criză de gaze în România? Ministrul desemnat al Energiei linişteşte cetăţenii

Anunț important pentru românii care folosesc gaze pentru a se încălzi. Virgil Popescu, ministrul desemnat al Energiei, a demințit zvonul conform căruia ar există vreun risc în ceea ce privește alimentarea cu gaze la iarnă. Acesta a precizat că această informaţie falsă are scopul de a creşte preţul gazelor pe bursă.

Virgil Popescu îi liniștește pe români: „Infirm categoric aceste zvonuri”

Ministrul desemnat al Energiei a fost validat miercuri, 24 noiembrie, în Parlamentul României. Ulterior, acesta a dat asigurări că românii nu vor rămâne fără gaze naturale la iarnă. Virgil Popescu este de părere că cineva intenționează să crească prețul la gaze cu astfel de zvonuri.

„Nu, nu există, am mai spus-o. Există un plan naţional de urgenţă, e aprobat de foarte mult timp, dar vreau să infirm categoric aceste zvonuri, cum a fost şi acela cu blackout-ul, văd că şi acesta e reluat ca un laitmotiv, că vor fi probleme în alimentarea cu gaze naturale.

Eu pot să văd doar interesul unora de a creşte preţul pe piaţă, pentru că e o bursă şi, ca orice bursă, este sensibilă. Am văzut o declaraţie a reglementatorului din Germania că amână avizarea Nord Stream 2 şi preţurile au crescut, la fel văd că cineva încearcă acest lucru şi în România”, a declarat ministrul desemnat al Energiei, conform Agerpres.

Virgil Popescu a spus ca romanii nu vor ramane fara gaze naturale
Virgil Popescu a spus ca romanii nu vor ramane fara gaze naturale

Când vor fi publicate normele de aplicare a Legii pentru plafonarea şi compensarea facturilor

Virgil Popescu a anunțat când vor fi publicate normele de aplicare a Legii pentru plafonarea şi compensarea preţului la electricitate şi gaze naturale. Amintim că foarte mulți furnizori importanți au amânat facturarea până la publicarea acestor norme. Ministrul desemnat al Energiei speră că acestea vor fi aprobate astăzi, 25 noiembrie.

„Sunt două lucruri: plafonarea este aprobată prin lege, nu prin norme. Normele au plecat de la noi, de la Ministerul Energiei, vinerea trecută, au fost semnate de Ministerul Muncii şi sunt la Finanţe.

Eu cred că astăzi – am discutat cu domnul ministru – vor fi semnate astăzi de Ministerul Finanţelor, pentru că au fost lucrate împreună şi am preluat observaţiile, cred că vor fi astăzi aprobate”, a precizat Virgil Popescu.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...