Cristiano Ronaldo revine pe locul unu. L-a depășit pe Lionel Messi la capitolul venituri. Cât câștigă, de fapt, starul portughez

Andrei Cezar 22.09.2021, 13:52
Cristiano Ronaldo revine pe locul unu. L-a depășit pe Lionel Messi la capitolul venituri. Cât câștigă, de fapt, starul portughez

Cristiano Ronaldo este din nou numărul unu la bani. Starul portughez a revenit pe locul fruntaș în topul întocmit de revista Forbes privind fotbaliștii cu cele mai mari încasări din lume. Odată cu transferul său la Manchester United, lusitanul l-a depășit din nou pe rivalul Lionel Messi la capitolul venituri.

Cristiano Ronaldo, revine pelocul 1 în topul Forbes privind veniturile fotbaliștilor

Căpitanul Portugaliei este cel mai popular atlet din lume. Are aproape jumătate de miliard de fani pe rețelele de socializare, lucru care l-a ajutat să revendice primul loc în topul Forbes privind cei mai bine plătiți fotbaliști din lume.

În sezonul 2021-2022, veniturile lui Cristiano Ronaldo sunt estimate la 107 de milioane de euro brut, din care 60 de milioane de euro reprezintă salariul și bonusul de la Manchester United. Restul banilor sunt câștigați de starul portughez prin contractele de publicitate pe care le are cu companii precum Nike, Herbalife sau Clear. Însă brandul ”CR7” este cu mult mai valoros de atât. Sub umbrela sa, Cristiano Ronaldo încasează venituri uriașe și din vânzarea unor produse ce țin de zona de fashion, de domeniul hotelier, săli de fitness, dar și multe altele.

Doar Roger Federer (77 milioane de euro), LeBron James (55,5 milioane de euro) și Tiger Woods (51 milioane de euro) câștigă mai mult decât portughezul din alte surse.

Cristiano Ronaldo revine pe locul unu. L-a depasit pe Lionel Messi la capitolul venituri. Cat castiga, de fapt, starul portughez
Cristiano Ronaldo revine pe locul unu. L-a depasit pe Lionel Messi la capitolul venituri. Cat castiga, de fapt, starul portughez

Lionel Messi detronat de Cristiano Ronaldo la capitolul venituri

De partea cealaltă, Lionel Messi, cel care a ajuns în această vară la clubul Paris Saint Germain după 21 de ani petrecuți în culorile Barcelonei, este plătit cu 63 de milioane de euro brut anual. La această sumă se adaugă contractele de marketing pe care căpitanul Argentinei le are cu nume importante în industria echipamentelor sportive, ceasurilor de lux sau cea a băuturilor răcoritoare, fiind ambasador al unor firme precum Adidas, Jacobs & Co sau Pepsi. Messi a coborât pe locul doi în topul celor mai bine plătiți fotbaliști din lume, întocmit de revista Forbes, după rivalul său Cristiano Ronaldo, cu un venit estimat la 94 de milioane de euro brut anual.

Podiumul fotbaliștilor cu cele mai mari încasări este completat de colegul lui Messi de la PSG, Neymar Jr. Brazilianul se poate lăuda cu un venit anual de 81 de milioane de euro. La mare distanță de el se află un alt jucător al parizienilor, Kylian Mbappe cu 37 de milioane de euro în cont, veniturile sale fiind cam cu o treime mai mici față de cele ale colegilor săi.

Topul este completat de Mohamed Salah cu 35 de milioane de euro, Robert Lewandowski (30 mil. euro), Andres Iniesta (30 mil. euro), Paul Pogba (29 mil. euro), Gareth Bale (27 mil. euro) și Eden Hazard (22 mil. euro).

Urmăriți Impact.ro și pe