Cristian Tudor Popescu: „PSD a epuizat toate râgâielile postceaușiste”. Ce îi transmite premierului României

Redacția IMPACT 01.10.2019, 14:57
Cristian Tudor Popescu: „PSD a epuizat toate râgâielile postceaușiste”. Ce îi transmite premierului României

Scriitorul și gazetarul Cristian Tudor Popescu comentează în termeni duri situația în care se află Rovana Plumb. Nominalizată din partea Guvernului pentru funcția de comisar european, aceasta a fost respinsă definitiv de comisia JURI din Parlamentul European.

Scriitorul și gazetarul Cristian Tudor Popescu a comentat în termeni dur respingerea Rovanei Plumb pentru postul de comisar european. El susține că are de suferit imaginea României și că „cei 12 ani trecuţi de când suntem în Europa n-au schimbat o iotă în minţile nomenclaturii pesediste”.

CTP insistă că PSD a ținut cu dinții de această candidatură, ignorând semnalele venite de la Bruxelles.

Cristian Tudor Popescu: „PSD a epuizat toate râgâielile postceaușiste”

CTP despre crima din Dambovita

„Oamenii ăştia n-au altă treabă cu UE decât salariile grase în euro, pe care unii dintre ei ajung să le ridice de la Bruxelles. Cum le va fi sunat celor din comisia JURI „soluția” oferită de candidata Plumb? – dau două apartamente la schimb în weekend și achit datoria. Ce mai vreți? Răspunsul JURI necesită traducerea într-o limbă de circulație europeană a caragialianului „Amice, ești idiot”. Ce apartamente, ce datorie, ce treabă avem noi cu mișmașurile matale imobiliare? Noi te respingem pe baza unui criteriu moral, limpede și simplu: „Nu este capabilă să exercite funcția în concordanță cu Tratatele și Codul de Conduită”, spune Cristian Tudor Popescu.

Cristian Tudor Popescu amintește și despre împrumuturile controversate ale Rovanei Plumb, care înseamnă sume uriașe obținute imediat.

„R. Plumb spune că a primit de la „un prieten” 170.000 euro „în semn de solidaritate”. De câte ori i-ați auzit pe politicienii pesediști vorbind despre taxe de solidaritate cu cei defavorizați social?… Ei, iacăt-o pe defavorizata Plumb cum a primit și ea, 170.000 euro, așa cum atâția din poporul pesedist iau 100 de lei împrumut până la salariu, că nu se mai ajung să plătească întreținerea.800.000 de lei împrumut… Există vreun simplu cetățean pesedist care să-și închipuie că ar putea împrumuta o asemenea sumă, pe care i-ar trebui mai multe vieți s-o ramburseze?”
Cristian Tudor Popescu

Concluzia acestei respingeri e rezumată de CTP printr-o poveste care o are în prim-plan pe Elena Udrea, fostul ministru al Turismului.

„Cum mi-a spus mie o doamnă, pe atunci ministru, când am întrebat-o cum aș putea să iau și eu un împrumut de 3 milioane de dolari peste noapte și fără altă garanție decât farmecul meu personal. „Eheei, domnule Popescu, se vede că nu vă pricepeți la afaceri financiare”, a venit răspunsul. Și doamna în cauză nu era de la PSD, se numea Udrea. Rămân la părerea că PSD a epuizat toate râgâielile postceaușiste pe care ni le-a aruncat în față vreme de decenii. A venit vremea să mai deschidă gura doar prin curtea vilelor proprii sau la pușcărie”, conchide CTP.

Urmăriți Impact.ro și pe