Cristian Tudor Popescu, prima reacție după ce au ieșit la iveală imaginile secrete din noaptea Colectiv: “Un spectacol de carnagiu medieval”

Raluca Juncu 24.10.2019, 12:50
Cristian Tudor Popescu, prima reacție după ce au ieșit la iveală imaginile secrete din noaptea Colectiv: “Un spectacol de carnagiu medieval”

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu și-a exprimat opinia cu privire cele mai recente imagini video de la Colectiv pe care libertatea.ro le-a dezvăluit în exclusivitate în această dimineață. La patru ani de la tragedia din Clubul Colectiv, care s-a soldat cu moartea a 64 de tineri și cu sute de răniți, a apărut o filmare care, aparent, a fost ținută secretă de către autorități.

Publicația a intrat în posesia unei filmări de 20 de minute și 40 de secunde din noaptea producerii incidentului. Aceasta a fost realizată chiar de către subofițerul care a însoțit primul echipaj ISU București, Ilfov, dar care din motive necunoscute a fost ținută secretă până acum.

Cristian Tudpor Popescu a criticat aspru într-o intervenție telefonică la Digi24 tot procesul în care tinerii răniți și abia scoși din clădiri nu au fost ajutați și nu li s-a acordat primul ajutor conform procedurilor.

 

CTP: „Carnaj medieval”

„Un individ cu costum, la cravată era preocupat să dea mâna cu șeful său. O grămadă de oameni în uniformă au știut, nu e vorba numai de oameni oficiali, este vorba de toți oamenii, cel puțin cei în uniformă care au participat la acest spectacol de carnaj medieval și care vreme de patru ani de zile au purtat asta în minte. Strângerile de mâini între șefi, lângă acei oameni răniți arată că toți oamenii aia în uniformă par niște impostori travestiți. Nu pare că sunt ceea ce vor să fie, se învârt de colo-colo ca niște găini. Este incredibil câți vorbesc și comentează fără a contribui și a ajuta cu nimic. Raed Arafat stă cu spatele și vorbește la telefon, chiar acolo, în loc să încerce să organizeze ceva în haosul ăla. Nu, el se întoarce cu spatele și vorbește la telefon”, a declarat Cristian Tudor Popescu.

Întrebat despre posibilitatea ca aceste imagini să nu ajungă la Raed Arafat, Cristian Tudor Popescu spune că acestea sunt imagini oficiale, surprinse conform procedurilor și că se știa de existența acestora.

Ce a scris Raed Arafat pe pagina sa de Facebook dupa aparitia filmarii tinuta secreta pana acum
Captură: Raed Arafat în timpul producerii Tragediei de la Colectiv

„Domnul Raed Arafat are un tupeu fenomenal, nu avea nicio cât de mică apăsare față de acei oameni de acolo. De altfel, la fel cum spunea și Tolontan, nimeni de aoclo nu are o atitudine medicală, toți se comportă ca și cum oamenii ar fi niște obiecte neînsuflețite. Prima grijă a autorităților a fost să blocheze accesul”, a mai transmis gazetarul.

Cristian Tudor Popescu nu crede că aceste imagini care au fost făcute publice astăzi nu vor accelera în niciun fel ancheta și în continuare nu se vor pune sub acuzare vinovații: „Nu am nicio speranța. Raed Arafat o să nege tot, cu tot cu profesionalismul său cu care ne-a obișnuit până acum. Nu am nicio speranță. (…) ISU este un criminal dovedit.

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe