Cristian Tudor Popescu, mesaj dur: „Au mai fost și alte partide la guvernare, dând dovadă de corupție, hoție, dar PSD a adus un cinism inegalabil”

Redacția IMPACT 24.10.2019, 11:37
Cristian Tudor Popescu, mesaj dur: „Au mai fost și alte partide la guvernare, dând dovadă de corupție, hoție, dar PSD a adus un cinism inegalabil”

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu și-a exprimat opinia cu privire la proiectul de lege iniţiat de senatorul Liviu Pop, care prevede ca ziua de 10 august să devină „Ziua unităţii civice”.

Plenul Senatului a adoptat luni un nou proiect de lege prin care ziua de 10 august să fie stabilită drept „Ziua unităţii civice”. Ziua de 10 august 2018

Pe 10 august 2018, 100.000 de oameni au protestat în Piața Victoriei pentru a cere demiterea Guvernului Dăncilă, în urma nemulțumirilor acumulate cu privire la modul de guvernare al partidului social-democrat, dar și a deciziilor luate de pirivnd legile justiției și Codurilor Penale. Românii au mai ieșit în stradă și pentru a protesta din cauza faptului că Liviu Dragnea încă se afla la conducerea Camerei Deputaților, deși acesta fusese condamnat la închisoare.

Totodată, protestatarii, veniți din țară, dar și din alte părți ale lumii, și-au exprimat nemulțumirea și cu privire la decizia demiterii Laurei Codruța Kövesi, propurorului-șef al Direcției Naționale Anticorupție. Mitingul a fost marcat de violențe între protestatari și forțele de ordine care au lansat în mulțime mari concentrații de substanțe lacrimogene interzise, considerate gaze toxice de luptă, potrivit Convenției armelor Chimice de la Haga.

Membrii partidelor aflate la guvernare au avut o atitudine ostilă față de oamenii ieșiți pe străzile Capitalei și mitingul.

 

CTP: „Un cinism inegalabil”

 

În expunerea de motive a proiectului de lege inițiat de senator PSD, Liviu-Marian Pop, fost Ministru al Educației, prevede că autorităţile administraţiei publice şi centrale locale pot acorda sprijin logistic şi pot aloca fonduri din bugetele proprii în vederea organizării manifestărilor dedicate sărbătoririi acestei zile, arată mediafax.ro.

Liviu Pop, senator PSD. Sursa foto. senat.ro

„Proiectul de lege privind instituirea Zilei Unităţii Civice are ca obiectiv conştinetizarea problemelor comunităţii si evidenţierea importanţei dialogului şi înţelegerii între membrii socităţii româneşti din ţară şi diaspora”, se arată în document.

Cristian Tudor Popescu a criticat dur această inițiativă, despre care spune că „cea mai cruntă bătaie de joc la adresa acestui popor de 30 de ani încoace, prin care urmașii lui Ceaușescu și Iliescu”, potrivit republica.ro

„Practic, după ce zeci de mii de oameni au fost gazați și bătuți în Piața Victoriei, pe frunțile lor urinează acum cu boltă L. Pop, în uralele întregului PSD. Au mai fost și alte partide la guvernare, dând dovadă de ticăloșie, corupție, hoție. Dar PSD a adus bașca, sub semnul etern al rânjetului iliescian, un cinism inegalabil”, a adăugat gazetarul.

Cristian Tudor Popescu amintește în opinia sa și de dezastrul de la Colectiv, unde după patru ani încă nu există niciun vinovat. „Cum să existe, când puterea pesedistă i-a numit sataniști pe tinerii asfixiați și arși în bomba de tablă pe care nicio autoritate nu a catadicsit s-o dezamorseze la timp? Cum să existe, când afirmațiile criminale și zâmbitoare ale ministrului PSD Bănicioiu, cum că „Avem tot ce ne trebuie pentru a trata marii arși în spitalele noastre”, susținut fiind de Raed Arafat, n-au fost anchetate câtuși de puțin? (Sinistrul „Nicu” tocmai dă cu flit Parchetului General, refuzând, fără explicații, să se prezinte la audieri)”, a a mai spus Cristian Tudor Popescu, conform aceleiași surse.

Jurnalistul spune că singura „sancțiune”, a fost faptul că guvernul lui Victor Ponta fusese demis atunci, cel despre care spune că „a folosit cu sânge rece reacția străzii la bătaia de joc a autorităților față de Colectiv, urmată de 3 ani și jumătate de coșmar pesedist pentru Justiția din România”.
„Iar din tribună fac cu mâna tot Dăncilă și al ei guvern…”, își încheie Cristian Tudor Popescu opinia.
Urmăriți Impact.ro și pe