Cristian Rizea a fost reţinut la Chişinău, imediat după ce a rămas fără cetăţenia moldovenească

Stan Filon 03.11.2020, 19:14
Cristian Rizea a fost reţinut la Chişinău, imediat după ce a rămas fără cetăţenia moldovenească

Deputatul român Cristian Rizea, condamnat în România pentru trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţarea declaraţiilor, a fost reținut în Republica Moldova! Parlamentarul român se refugiase peste Prut, după ce a fost condamnat la 4 ani și 8 luni de închisoare.

Deputatul Cristian Rizea, reținut în Republica Moldova

Cristian Rizea a fost reținut de polițiștii moldoveni imediat după ce președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, i-a retras acestuia cetățenia moldovenească. Avocatul politicianului din România este tare supărat și spune că este un abuz al președintelui Dodon.

Deputatul român a fost reţinut în Republica Moldova marţi, 3 noiembrie, potrivit Poliţiei moldovenești. ”Acesta se află în căutare internaţională pe canalele Interpol cu scop de arest şi extrădare din 19.03.2019, în vederea executării pedepsei privative de libertate în România pe un termen de 4 ani şi 8 luni pentru infracţiunea de trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţarea declaraţiilor, conform senţinţei definitive emisă de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României”, se spune într-un comunicat de presă al Poliţiei din R. Moldova.

Deputatul Cristian Rizea, prins in Republica Moldova
Deputatul Cristian Rizea, prins in Republica Moldova

Rizea a fugit la Chișinău, după ce a fost condamnat în România

Oamenii legii au mai comunicat că autorităţile moldoveneşti au demarat procedura de extrădare, în corespundere cu acordurile bilaterale privind aplicarea legii penale dintre Republica Moldova şi România. ”L-au condus la organul de Poliţie. Ne aflăm în faţa unui abuz în faţa lui Igor Dodon. El poate veni în România în noaptea asta sau niciodată”, a declarat avocatul lui Cristian Rizea, Alexandru Morărescu, citat de Jurnal.md.

Preşedintele Igor Dodon a anunţat marţi că a semnat un decret prin care a anulat cetăţenia lui Cristian Rizea, despre care preşedintele în exerciţiu spune că este ”un criminal, conform justiţiei române”.

Dodon a adăugat că acum ţine de competenţa organelor de drept moldoveneşti şi române ca să-l reţină şi să-l expulzeze pe Cristian Rizea din R. Moldova. Dodon a precizat că decretul a fost semnat la propunerea Comisiei pentru cetăţenii.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...