SUA, pregătită de o revoluție în Republica Moldova? Rusia este “fiartă” de supărare

Rădulescu Valentin / 21.10.2020, 13:16
SUA, pregătită de o revoluție în Republica Moldova? Rusia este “fiartă” de supărare

Spionii din Rusia au lansat recent acuzații dure la adresa Statelor Unite ale Americii. Aceștia consideră că se implică foarte mult în alegerile prezidențiale din Republica Moldova, iar astfel vor să creeze manifestări din partea oamenilor. Acestea vor începe pe data de 1 noiembrie, iar principalii candidați sunt Igor Dodon și Maia Sandu. Mai mult decât atât, rușii îi acuză pe americani și de protestele create în Belarus și Kîrgîzstan, iar acum sunt pregătiți să intervină la Chișinău.

Spionii din Rusia îi acuză pe americani de protestele din ultima perioadă

Serghei Narîșkin, șeful spionajului rus, a acuzat marți Statele Unite ale Americii că vrea să creeze o revoluție pe teritoriul Republicii Moldova. Acest lucru ar trebui să înceapă după alegerile prezidențiale de la data de 1 noiembrie, făcut după modelul din Belarus și Kîrgîzstan, foste republici sovietice. În Republica Moldova, principalii candidați sunt Igor Dodon, aflat deja în funcție, și fostul premier Maia Sandu, considerat un proeuropean.

„Statele Unite continuă să se amestece fără reţinere în afacerile interne ale unor ţări prietene ale Moscovei. Azi vedem că americani orchestrează un scenariu revoluţionar în Republica Moldova în noiembrie”, a spus Serghei Narîșkin, potrivit stirileprotv.ro.

De asemenea, spionii ruși susțin că americanii încurajează foarte mult opoziția lui Dodon să organizeze proteste după alegeri, iar de asemenea, Ambasada Statelor Unite la Chișinău ar fi vinovată pentru a cere forțelor de securitate să nu intervină în cadrul manifestărilor.

SUA, pregătită de o revoluție în Republica Moldova
Sursă Foto: Inquam/ Adel Al-Haddad

SUA, vinovată pentru situația de Belarus și Kîrgîzstan

Spionii din Rusia lansează în continuare acuzații dure la adresa Americii. Aceștia ar fi vinovați și pentru ceea ce s-a întâmplat în Belarus și Kîrgîzstan în acest an. Acolo, președintele belarus Aleksandr Lukașenko, se confruntă în continuare cu contestații, acesta fiind acuzat că ar fi falsificat voturile, după alegerile din data de 9 august.

În Kîrgîzstan, președintele prorus, Sooronbai Jeenbekov, a fost nevoit chiar să demisioneze în urma alegerilor legislative, acestea fiind discreditate prin cumpărarea voturilor. În locul lui, a venit un politician naționalist, Sadyr Japarov. Așadar, Minsk și Moscova, acuză Occidentul pentru toate protestele create în aceste regiuni.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI