VIDEO

Cristi Săpunaru, interviu spectaculos în „O Jogo”, înaintea meciului Benfica – FC Porto. „Sper să ia titlul pe stadionul Da Luz”

Sorin Barbu 06.05.2022, 17:28

Portughezii sunt în febra „clasicului” campionatului, marele duel dintre Benfica și FC Porto. „Dragonii” au șase puncte avans și au șansa de a câștiga titlul chiar pe terenul marii rivale. Cristi Săpunaru a acordat un interviu în „O Jogo”, iar poza lui a apărut chiar pe prima pagină, în care a vorbit despre cât de mare este rivalitatea dintre cele două formații, dar și-a amintit și de meciurile încinse la care a participat.

Cristi Săpunaru, convins că FC Porto poate câștiga titlul chiar pe stadionul marii rivale

Portughezii iubesc fotbalul la nebunie, iar meciul dintre Benfica și FC Porto este punctul de mare atracție al campionatului. „Dragonii” sunt pe primul loc. Au șase puncte în fața lui Sporting, cu două etape înainte de final, și doar printr-o minune mai pot pierde titlul. Ar putea cuceri trofeul chiar sâmbătă, în meciul programat pe terenul lui Benfica.

Nu ar fi prima oară când s-a întâmplat așa ceva, iar internaționalul român Cristi Săpunaru își aduce foarte bine anul 2011, când formația antrenată atunci de Andre Villas Boas s-a impus pe terenul marii rivale. FC Porto a câștigat cu 2-1, iar oficialii de la Benfica au oprit lumina, imediat după finalul partidei, pentru ca adversarii să nu poată sărbători, pe stadionul lor, câștigarea titlului.

„Acea seară pe Da Luz a fost una dintre cele mai frumoase din experiența mea la Porto. Să câștigi un titlu în casa celor de la Benfica e un vis pentru toți fanii. Pentru noi a fost minunat. Când au stins luminile a fost un pic ciudat, dar a fost mai tare așa!

Săptămâna dinaintea partidei a fost la fel ca toate celelalte din acel sezon. Câștigasem tot, Porto merita să fie campioană de la început. A fost un sezon incredibil, nu vor mai exista multe așa, e dificil de repetat, numai Porto o poate face”, a declarat Cristi Săpunaru pentru „O Jogo”.

Cristi Săpunaru: „Orgoliul celor de la Benfica va fi cel mai mare obstacol”

Internaționalul român a vorbit și un alt meci în care Porto și-a zdrobit marea rivală și s-a impus cu 5-0.

„Pentru mine, o semnificație mai mare o are victoria cu 5-0 . Atunci a fost și mai și… Fusesem suspendat, am revenit și am câștigat cu 5-0 cu Benfica. Fabulos!

Orgoliul celor de la Benfica va fi cel mai mare obstacol pentru Porto mâine, 100%. Ei nu joacă pentru locul 2, nu-l mai pot atinge, e doar orgoliul de a nu ieși Porto campioană la ei acasă. Dar eu cred că Porto o va face. Pentru mine, e deja campioană, are o forță extraordinară.

Când nu am meci cu Rapidul, mă uit la partidele lui FC Porto. În acest sezon a fost mult mai puternică decât rivalele. Sper doar să ia din nou titlul pe Da Luz”, a declarat fundașul formației din Giulești.

Cristi Săpunaru a avut și un moment neplăcut într-un meci cu Benfica. În anul 2009, într-o partidă în care a fost rezervă, internaționalul român și brazilianul Hulk au bătut un steward pe tunelul de la vestiare. Inițial a fost suspendat șase luni, dar apoi a trebuit să nu joace doar patru etape.

Urmăriți Impact.ro și pe