Cristi Borcea, eliberat din închisoare. Vestea pe care a primit-o de la judecători

Cristi Borcea a fost eliberat din închisoare

Cristi Borcea a primit decizia definitivă a instanței în ceea ce privește eliberarea condiționată din pușcărie. Fostul finanţator al clubului Dinamo a fost eliberat din pușcărie după 9 luni de zile. Cristi Borcea este este liber să plece azi acasă la Valentina Pelinel și la cei trei copii ai săi.

Cristi Borcea a fost eliberat azi din închisoare. Decizia a fost luată de Tribunalul Ilfov

Vești bune pentru Cristi Borcea, fostul finanțator al clubului Dinamo este liber

Vești bune pentru Cristi Borcea, fostul finanțator al clubului Dinamo este liber

Borcea fusese condamnat în dosarul retrocedărilor, iar pe 11 septembrie, o primă decizie în acest sens a fost dată de judecători în sens favorabil, adică de eliberare condiționată, însă acea hotărârea nu era definitivă. Fostul șef de la clubul de fotbal Dinamo a fost încarcerat în luna februarie a acestui an la penitenciarul Jilava.

„(Cristian Borcea, n.r.) a participat la programele educaţionale şi psihologice, nu a fost sancţionat disciplinar, fiind recompensat de 41 ori (de 19 ori cu suplimentarea dreptului la pachet şi/sau vizită, o dată cu suplimentarea numărului de convorbiri online şi de 21 de ori cu permisiunea de ieşire din penitenciar). Petentul a finalizat programul de educaţie prin sport, iar în prezent este inclus în cadrul programului pentru liberare”, a transmis Judecătoria sectorului 4 în motivarea eliberării acestuia.

Cristian Borcea, încarcerat la Penitenciarul Jilava după a doua condamnare pentru corupție (Dosarul plajelor retrocedate ilegal din Mamaia), a fost eliberat după o decizie definitivă a instanței. El beneficiază de prevederile legii recursului compensatoriu.

Decizia de azi a instanței:

” În temeiul art. 425 ind.1 alin. 7 pct. 1 lit. b rap. la art. 587 alin. 3 C. pr. pen. respinge ca nefondată contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie. Menţine dispoziţiile sentinţei penale nr. 2586 din data de 11.09.2019 pronunţată de Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti în dosarul nr. 21740/ 4/ 2019. Dispune punerea de îndată în libertate a intimatului – condamnat BORCEA CRISTIAN, de sub puterea MEPÎ nr. 132/2019 emis de Curtea de Apel București, Secția I Penală, în baza sentinței penale nr. 48/ 2019, dacă nu este reținut sau arestat în altă cauză . În baza art. 275 alin. 3 C.pr.pen., cheltuielile judiciare avansate de către stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică azi, 06.11.2019.”

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI