Criminalul care a terorizat Canada a murit la scurt timp după arestare. A ucis 10 persoane

Mihnea Tălău 08.09.2022, 08:24
Criminalul care a terorizat Canada a murit la scurt timp după arestare. A ucis 10 persoane

Suspectul căutat de autoritățile canadiene în cazul înjunghierilor din weekend care au ucis 10 persoane într-o rezervație indigenă și în jurul acesteia a fost arestat miercuri, după care a căzut într-o „suferință medicală” inexplicabilă și a murit la scurt timp după aceea la un spital, a anunțat poliția.

Poliția Regală Călare Canadiană a făcut anunțul

Anunțul oficial că vânătoarea intensă de patru zile a lui Myles Sanderson, 30 de ani, s-a încheiat cu moartea acestuia a fost dat în timpul unei conferințe de presă organizate noaptea târziu, la câteva ore după ce Poliția Regală Călare Canadiană a anunțat că acesta a fost arestat.

Dispariția lui Sanderson a întunecat perspectivele ca anchetatorii să stabilească vreodată în mod clar un motiv pentru atacurile mortale de duminică, unul dintre cele mai sângeroase acte de violență în masă din istoria țării.

Fratele său mai mare și complicele său acuzat, Damien Sanderson, în vârstă de 31 de ani, a fost găsit ucis luni într-o zonă cu iarbă din rezervația James Smith Cree Nation din centrul statului Saskatchewan.

Poliția a declarat că încă investighează dacă fratele mai mic și-ar fi putut ucide fratele în urma atacului cu cuțitul, care a avut loc în rezervație și în satul Weldon din apropiere, la aproximativ 320 km la nord de capitala provinciei, Regina.

Myles Sanderson a fost arestat în apropiere de orașul Rosthern, aproximativ la jumătatea distanței dintre Weldon și cel mai mare oraș din Saskatchewan, Saskatoon, după ce un locuitor al unui oraș adiacent a raportat că l-a văzut cu un cuțit încercând să intre prin efracție. El a fugit apoi cu o camionetă furată, potrivit poliției.

Un baiat de 13 ani le-a taiat cu un cutit pe o fata de 15 ani si pe mama acesteia

Comisarul adjunct, Rhonda Blackmore, a declarat reporterilor că poliția din Canada care l-a ajuns din urmă pe Sanderson a forțat camionul acestuia să iasă de pe șosea într-un șanț și a înconjurat vehiculul înainte de a-l aresta pe suspect și de a confisca un cuțit din interiorul camionetei.

Mort din cauza unor răni nespecificate, probabil autoprovocate

Dar Sanderson „a intrat în suferință medicală” la scurt timp după ce a fost reținut, a spus Blackmore. El a fost asistat de personalul de urgență de la fața locului și a fost transportat cu o ambulanță la un spital, unde a fost declarat mort la scurt timp după aceea, a precizat ea.

Agenția canadiană Global News, citând mai multe surse din cadrul forțelor de ordine, a relatat că Sanderson a murit din cauza unor răni nespecificate despre care autoritățile au crezut că au fost autoprovocate.

Blackmore nu a oferit detalii despre episodul medical al lui Sanderson și a refuzat să răspundă la întrebările referitoare la posibilitatea ca acesta să fi ingerat un drog sau o altă substanță care l-a ucis, spunând că o autopsie va determina modul și cauza morții sale.

Ea a declarat că anchetatorii cred că acesta a suferit o rană care a necesitat îngrijiri medicale fie în timpul atacurilor de duminică, fie imediat după, pe baza furtului unei truse de prim ajutor dintr-un alt vehicul. Blackmore a declarat că un apelant al serviciului de urgență-911 care a raportat că l-a văzut pe suspect miercuri l-a descris, de asemenea, ca părând să aibă o rană.

Pe lângă cele 10 victime ucise duminică, alte 18 persoane au fost rănite în acest dezastru, care a neliniștit o țară în care cazurile de crime în masă sunt rare. Poliția a declarat că unele dintre victime par să fi fost țintite, în timp ce altele au fost aparent întâmplătoare.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...