Crima oribilă pentru care a primit 20 de ani de închisoare! Ce a făcut studenta din Suceava cu cadavrul

Diana Radu 06.05.2020, 15:15
Crima oribilă pentru care a primit 20 de ani de închisoare! Ce a făcut studenta din Suceava cu cadavrul

O tânără din Suceava și-a ucis iubitul pe care-l cunoscuse pe intenet și cu care a avut o relație. La momentul săvârșirii faptei, aceasta era studentă și a fost ajutată de mai mulți colegi. Cum a încercat să ascundă cadavrul?

Ce pedeapsă a primit studenta din Suceava care și-a ucis iubitul

Alina Mihaela Horeanu a comis o faptă oribilă în anul 2007, pentru care a fost condamnată la 20 de ani de închisoare. Tânăra împreună cu iubitul său, Vlad Irimia Scurtu, student al Facultății de Informatică din Iași, l-au omorât pe cunoscut pe afaceristul Daniel Mancaș, din Botoșani, pentru a obține banii deținuți de acesta, bijuteriile și unul dintre autoturismele bărbatului. Se pare că tânăra îl cucerise pe omul de afaceri pe care l-a ucis cu 33 de lovituri de cuțit și cu mai multe lovituri de bâtă, doar pentru bani. Totul făcea parte dintr-un plan, pe care cei doi complici l-au dus până la sfârșit.

Ulterior, aceștia au mai chemat în ajutor încă doi prieteni, pe Daniel Brăescu şi Alexandru Stan pentru a-i ajuta să scape de cadavru. Cei patru făptași au dus cadavrul într-o pădure de la Ilieșești, l-au stropit cu patru pungi de clor și apoi l-au acoperit cu pământ de flori. Astfel, au sperat că nimeni nu va găsi niciodată cadavrul ei vor scăpa basma curată. Mai mult, studenta și-a schimbat numele și înfățișarea pentru a nu fi recunoscută.

politia, crima, studenta, suceava, iubit ucis
Alina Mihaela Horeanu , studenta care a ucis un bărbat

Pentru fapta lor, Alina Horeanu și Vlad Irimia Scurtu au primit câte 20 de ani de închisoare. Însă, Alinei Mihaela Roşca, fostă Horeanu, în vârstă de 34 de ani a fost eliberată după 10 ani de închisoare, deși mai avea de executat încă pe atât, la hotărârea judecătorilor.

„Pentru rezultate bune, aceasta a fost recompensată de 59 de ori. Față de personalul din penitenciar și față de colegi a manifestat respect. Din textul de lege reiese că pentru a fi liberat condiționat, persoana privată de libertate trebuie să îndeplinească în mod cumulativ cele trei condiții (executarea fracțiunii de pedeapsă, stăruința în muncă și dovezi de îndreptare).

Din cele de mai sus reiese că deținuta îndeplinește toate condițiile pentru liberare condiționată, astfel că propunerea comisiei va fi admisă și se va dispune liberarea condiționată a condamnatei pe data rămânerii definitive a sentinței”, au arătat judecătorii.

Urmăriți Impact.ro și pe