Exclusiv: Clipe grele pentru Liviu Dragnea! Ce a ajuns să facă fostul lider PSD în închisoare

Alexandra Andrei 24.04.2020, 10:13
Exclusiv: Clipe grele pentru Liviu Dragnea! Ce a ajuns să facă fostul lider PSD în închisoare

Până în acest moment, în România, s-a depășit cifra de 10.000 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus, iar peste 500 dintre pacienți au decedat în urma complicațiilor cauzate de noul virus. Starea de urgență încă se menține în țară, iar românii sunt sfătuiți să stea în case pentru a nu se infecta. Și în penitenciarele din România au fost luate măsuri speciale, ținând cont de faptul că peste 26.000 de deținuți ar putea să contacteze virusul mortal.

Clipe grele pentru Liviu Dragnea! Șeful PSD își dezinfectează obiectele zilnic

Una dintre persoanele care se teme cel mai tare de faptul că s-ar putea molipsi cu virusul este și Liviu Dragnea. Fostul lider PSD se află încarcerat la penitenciarul Rahova, din Capitală, de aproape un an, după ce a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție la trei ani și jumătate de închisoare în procesul privind angajările fictive de la Direcția pentru Protecția Copilului Teleorman.

Exclusiv Clipe grele pentru Liviu Dragnea! Ce a ajuns să facă fostul lider PSD în închisoare
Liviu Dragnea se teme de infectarea cu noul virus, fiind încarcerat la Penitenciarul Rahova, din București

Deși sunt aproape cinci săptâmâni de când nu mai are voie să primească vizite, acesta și-a luat măsuri speciale ținând cont că se încadrează în grupa de risc a persoanelor pentru care virusul ar putea fi mortal. În vârstă de 57 de ani, Liviu Dragnea a întrerupt lucrul în atelierul auto din incinta penitenciarului și iese în curte singur, maximum 30 de minute pe zi.

“Poartă mască atunci când iese să ia aer, iar în celulă își schimbă zilnic așternuturile. El a rămas leziuni pe plămâni după pneumonia puternică pe care a avut-o în 2018. De aceea, dar și datorită faptului că mai este chiar tânăr, se teme pentru viața lui. Dezinfectează de câteva ori pe zi tacâmurile si toate obiectele pe care le atinge. Foloseste cateva seturi de mănuși pe zi și încearcă să intre cât mai puțin în contact cu alți deținuți. Vorbesc, desigur, dar fiecare din patul lui. Citește foarte mult și vorbeștezilnic cu iubita lui, Irina.”, au dezvăluit surse din penitenciar, pentru Impact.ro.

Ce a ajuns să facă fostul lider PSD în închisoare

La sfârșitul lunii februarie, fostul lider PSD și-a tăiat mâna pe când lucra în service ul auto al penitenciarului. El a fost operat de urgență, iar acum face recuperare pentru a-și redobândi funcționalitatea completă a mâinii. De asemenea, Liviu Dragnea este chinuit de dubla hernie de disc pe care o are de câțiva ani. El ia în permanență calmante pentru a putea suporta durerile.