Crima oribilă din Chitila schimbă legislația în România. Ce se va întâmpla cu dispozitivul care ar fi putut salva viața femeii

Redacția IMPACT 08.02.2020, 21:05
Crima oribilă din Chitila schimbă legislația în România. Ce se va întâmpla cu dispozitivul care ar fi putut salva viața femeii

Crima oribilă din Chitila schimbă legislația în România. Episodul sângeros petrecut în cursul zilei de vineri, când un bărbat de 34 de ani și-a ucis cu bestialitate soția cu care se afla în divorț și care reușise să obțină un ordin de restricție pentru el din cauza comportamentului violent, face autoritățile să ia măsuri urgente.

Crima oribilă din Chitila schimbă legislația în România. Agresorii dovediți vor fi monitorizați prin dispozitive cu GPS

Crima din Chitila de vineri, 7 februarie, va aduce schimbarea legislației în România. Astfel, ministrul de interne afirmă că va grăbi procedurile pentru ca persoanele împotriva cărora este obținut un ordin de restricție să fie obligați să poarte și un dispozitiv de monitorizare cu GPS.

“Am să fac o scrisoare către preşedintele celor două camere ale Parlamentului pentru a grăbi discuţiile acestui proiect. Voi propune să fie o prioritate în programul de guvernare”, a fost declarația ministrului de interne, Marcel Vela.

Robert Andrei și-a ucis cu sânge rece soția, pe Irina
Robert Andrei și-a ucis cu sânge rece soția, pe Irina

Crima care a întristat o țară întreagă s-a petrecut în cursul zilei de vineri, 7 februarie. Irina, o tânără de 32 de ani, a fost ucisă cu mai multe lovituri de cuțit de către soțul cu care se afla în plin divorț. Acesta, în vârstă de 34 de ani, avusese mai multe epsioade violente la adresa femeii, iar aceasta se decisese să se despartă de el.

Soții aveau și doi copii, în vârstă de trei, respectiv cinci ani. Vineri, bărbatul a venit acasă la Irina și a dat buzna peste ea, reproșându-i că nu-l lasă să-și vadă copiii. Apoi, într-un acces de furie, a ucis-o cu multiple lovituri de cuțit. Femeia obținuse un ordin de restricție pentru el, însă acest lucru nu l-a împiedicat pe bărbat să o mai agreseze o dată, rudele acesteia acuzându-i pe polițiști că nu și-au făcut datoria atunci și că l-au lăsat să plece, deși legea prevede un an de închisoare pentru încălcarea ordinului de restricție.

Urmăriți Impact.ro și pe