Ministrul de interne, declarații de ultimă oră! Anunțul făcut în legătură cu raportul protestului din 10 august

Redacția IMPACT 14.11.2019, 15:30
Ministrul de interne, declarații de ultimă oră! Anunțul făcut în legătură cu raportul protestului din 10 august

Ministrul de Interne, Marcel Vela făcut astăzi ultimele precizări cu privire la raportul referitor la protestele din data de 10 august 2018, care s-a soldat cu manifestări violente între protestatari și forțele de ordine. Ce se întâmplă cu raportul întocmit de autorități?

Raportul privitor la protestele din data de 10 august 2018 a fost oficial declasificat, spre a fi trimis către procurorii DIICOT, care îl vor analiza.

Datele din raport, la dispoziția DIICOT

Ministrul de Interne, Marcel Vela a transmis astăzi că dosarul privind protestele din data de 10 august au fost declasificate Conform legii Ministerul de Intrerne este cel care decide desecretizarea unui dosar Conform legii Ministerul de Intrerne este cel care decide desecretizarea unui dosar.

„De dimineaţă am primit ultimul aviz solicitat de la toate instituţiile implicate în această derulare a evenimentelor din 10 august. În consecinţă, comisia a decis declasificarea raportului. Aşadar, în această zi raportul este declasificat. Informarea cu privire la evenimentele din 10 august este declasificată. MAI a decis, conform legii, această declasificare. Mulțumesc instituțiilor care au fost cooperative”, a transmis acesta potrivit antena3.ro.

Raportul declasificat privind evenimentele din data de 10 august 2018 vor fi trimise acum către procurorii DIICOT, spre a fi analizate.

„Tot azi am înaintat raportul declasificat către DIICOT, unde așa cum știți există un dosar penal, deschis cu privire la toate sesizările legate de evenimentul din 10 august. DIICOT a omunicat că ia act de acest raport declasificat, care poate fi acum folosit în ancheta penală.

Având în vedere că e anchetă penală în derulare, datele din raport sunt la dispoziția DIICOT”, a mai declarat Marcel Vela, conform sursei citate.

Marcel Vela a fost preşedinte al Comisiei de apărare şi ordine publică din Senat și ulterior secretar al Senatului. El a fost schimbat în septembrie anul trecut de la șefia comisiei la presiunile PSD/ALDE după ce a demarat anchete privitoare la protestele din 10 august 2018 și înainte de încercarea de a o audia pe fostul ministru de interne, Carmen Dan, transmite g4media.ro.

Pe 10 august 2018, românii au protestat în Piața Victoriei nemulțumiți de modul de guvernare al PSD și de deciziile acestora privind legile justiției și Codurile penale.

Alături de românii din Diaspora, protestatarii care au ieșit în fața Guvernului și-au exprimat nemulțumirea și cu privire la demiterea procurorului-șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kövesi, dar și în legătură cu liderul PSD Liviu Dragnea, care se se afla încă la conducerea Camerei Deputaților, în ciuda faptului că a fost condamnat la închisoare.

Mitingul a fost marcat de violențe între protestatari și forțele de ordine. În final, manifestația a fost înnăbușită prin folosirea de gaze lacrimogene și tunuri cu apă care au fost aruncate în protestatari, de către forțele de ordine.

 

 

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe