Crima din Piața Constituției: un suspect, eliberat în baza recursului compensatoriu. Cum comentează Dăncilă incidentul

Ciprian Ioana 04.10.2019, 13:16
Crima din Piața Constituției: un suspect, eliberat în baza recursului compensatoriu. Cum comentează Dăncilă incidentul

Piața Constituției din București a fost scena unor incidente violente duminica trecută. Un bărbat a murit și altul a fost grav rănit într-o încăierare cu săbii și topoare. Polițiștii au descins, vineri, la mai multe adrese și au deja un cerc de suspecți.

Polițiștii au descins, vineri dimineață, la mai multe adrese din București, în căutarea celor care au participat la încăierarea din Piața Constituției unde s-a comis crima. Au fost percheziționate 21 de adrese și mai multe persoane au fost duse la audieri.

În urma altercației din Piața Constituției, un bărbat a murit și un altul a fost grav rănit. Două grupuri de persoane s-au luat la bătaie chiar în fața Parlamentului. Acum, ies la iveală mai multe detalii din anchetă. Se pare că unul dintre suspecți a fost eliberat în baza recursului compensatoriu.

Teoretic, deci, ar fi trebuit să se afle încă în închisoare.

Crima din Piața Constituției: cine sunt suspecții și ce spune Dăncilă

Operațiunea Poliției de vineri dimineață a fost organizată în zona Petricani din București. Mai multe persoane au fost conduse la audieri, iar polițiștii au deja cinci suspecți în acest caz.

Se pare că aceștia și-ar fi imobilizat victima în Piața Constituției, iar apoi unul dintre ei i-ar fi aplicat lovituri care i-au cauzat și moarte. În încăierare s-au folosit săbii și topoare, dar nu se știe, deocamdată, cu ce a fost lovit bărbatul care a murit.

Se pare că cel puțin unul dintre suspecți ar fi trebuit să se afle încă în pușcărie. El a fost eliberat în baza recursului compensatoriu. Inițial, fusese condamnat la 15 ani de închisoare cu executare, dar a fost scos din închisoare chiar în toamna anului trecut.

A beneficiat, practic, de cele șase zile care se scad din pedeapsă la fiecare 30 de zile efectuate. Aceasta se aplică în cazul deținuților care stau în condiții improprii sau spații mici.  Datele arată că peste 21.000 de deținuți au beneficiat de această lege care a intrat în vigoare în octombrie 2017.

Ce spune Dăncilă despre crima din Piața Constituției

Cum încearcă politicienii români să câștige o imagine bună de pe urma crimelor din Caracal. Zic că-s alături de rudele victimelor, dar sunt atât de departe

Premierul Viorica Dăncilă a avut o reacție incredibilă atunci când a fost întrebată despre incidentele violente din fața Palatului Parlamentului. Șefa Guvernului a spus că polițiștii nu au intervenit la timp pentru că…„nu avem ministru de Interne”.

Viorica Dăncilă insistă că ministrul de Interne ar fi trebuit să semneze ordinele de intervenție, deși acest lucru nu e necesar, potrivit legii.

„În fața Parlamentului a fost o bătaie. Am dat telefoane să văd ce se întâmplă, am întrebat de ce nu s-a intervenit. Și oamenii mi-au spus: Cu tot respectul, doamna premier, dar nu avem ministru”
Viorica Dăncilă, premierul României

Urmăriți Impact.ro și pe