Cresc cazurile de COVID de pe teritoriul României. Creștere de 130% într-o singură zi

Nicu Stan 23.03.2022, 13:52
Cresc cazurile de COVID de pe teritoriul României. Creștere de 130% într-o singură zi

Cresc cazurile de COVID de pe teritoriul României. Cele mai recente date oficiale, cele de marți, indică o creștere de aproximativ 130% a numărului de infectări cu coronavirus, în 24 de ore, în contextul în care, acum două săptămâni, în 9 martie, s-au ridicat toate restricțiile oficiale pentru împiedicarea răspândirii virusului din China.

Cazurile de coronavirus s-au înmulțit cu 130% într-o zi. Ce recomandă ministerul Sănătății după eliminarea tuturor restricțiilor

Ministerul Sănătății a anunțat, ieri, că în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 5.140 cazuri noi de persoane infectate cu coronavirus, cu 2.904 mai multe față de ziua precedentă. De asemenea, 623 dintre cazurile noi din 24 de ore erau sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

Cu o zi înainte, luni, instituța anuța 2.236 cazuri noi de persoane infectate cu coronavirus în ultimele 24 de ore, cu 5 mai puține decât cu o zi înainte.

Rata de pozitivitate, in crestere
Rata de pozitivitate, in crestere

Creșterea nu este o surpriză pentru autorități

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, medicul Adriana Pistol, a declarat că aceste cifre nu reprezintă o surpriză.

„Observăm o creştere a numărului de cazuri. Creşterea nu este foarte mare, dar este totuşi semnificativă. Deja numărul de cazuri a luat o formă de platou, nu mai putem observa acea descreştere la numărul de cazuri confirmate. Acelaşi lucru se poate observa şi la internări, la încărcarea pe paturi la nivelul secţiilor”, a spus a spus Adrian pistol, conform Adevărul.

Numărul de decese, în scădere

Pe de altă parte, medicul a obsevat că numărul de decese din cauza coronavirusului este în scădere.

 „Este îmbucurător, dar este într-un fel normal, totdeauna prima dată creşte numărul de cazuri, urmat după aceea de încărcarea spitalelor, atât în paturi normale pe secţii, cât şi ATI. Să sperăm că nu va fi nevoie, dar acest platou este un alt indicator la care ne mutăm şi pe care îl monitorizăm. Sunt cifre aşteptate dacă luăm în calcul ceea ce se întâmplă în Europa şi criza refugiaţilor”, a subliniat dr. Adriana Pistol.

Rata de pozitivitate, în creștere

Conform oficialului ministerului Sănătății, rata de reproducere a cazurilor de coronavirus a început să crească. Astfel, situația trebuie atent urmărită

„Rata de pozitivitate faţă de săptămâna anterioară, când a fost aproape 9%, mai exact 8,9%, a ajuns în această săptămână la 9,5%, iar rata de reproducere a cazurilor începe să crească, a ajuns în săptămâna de referinţă la 0,95%, o creştere faţă de săptămâna anterioară cu aproape 27%. Încet, încet, se apropie de cifra 1, ceea ce susţine acea creşterea a numărului de cazuri, acest lucru ne arată şi faptul că există posibilitatea să se ducă, o să vedem cum va evolua săptămâna viitoare, dar există probabilitatea să se ducă undeva peste cifra 1”, a mai spus secretarul de stat, adăugând că populația nu ar trebui să lase garda jos și să poarte în continuare masca de protecție în locurile aglomerate.

Urmăriți Impact.ro și pe