Costul inaugurării metroului din Drumul Taberei? Ce a apărut azi în apropierea unei stații

Iancu Andreea 02.12.2020, 15:46
Costul inaugurării metroului din Drumul Taberei? Ce a apărut azi în apropierea unei stații

Metroul din Drumul Taberei a fost unul dintre cele mai așteptate proiecte de transport ale Bucureștiului. Totuși, de la inaugurare și până acum, acesta a avut parte și de incidente. Astăzi, în apropierea unei stații de metrou a apărut o nouă problemă, care afectează inclusiv traficul din zonă.

O groapă imensă, descoperită în apropierea unei stații de metrou

Asfaltul din apropierea Palatului Cotroceni s-a surpat în cursul zilei de astăzi, ducând la crearea unei găuri neașteptate pe carosabil, conform digi24.ro. Deși inițial s-a crezut că este vorba despre o problemă de suprafață, muncitorii ajunși la fața locului au descoperit că pământul de sub asfalt se lăsase extrem de mult. Aceștia au început să aducă nisip pentru a acoperi groapa imensă creată.

În condițiile date, circulația din zonă se desfășoară cu dificultate în apropierea Palatului Cotroceni, mai exact între Strada Dr. Dumitru Bagdasar și Bulevardul Geniului. După ce pământul s-a surpat, polițiștii rutieri au anunțat că traficul de pe Șoseaua Panduri va fi restricționat temporar. De asemenea, sunt anunțate și alte măsuri, până la clarificarea cauzei acestei surpări.

Din păcate, zona Eroilor pare să fie una cu probleme. Tot aici, în urmă cu cinci ani, pe data de 11 decembrie 2015, pământul s-a surpat. Pe atunci, lucrările de forare făcute tocmai pentru noua stație de metrou Eroilor au dus la acest incident.

Pământul s-a surpat în apropierea unei stații de metrou foto - digi24.ro
Pământul s-a surpat în apropierea unei stații de metrou
foto – digi24.ro

Ce recomandări au făcut polițiștii pentru cei care tranzitează zona

Conform polițiștilor rutieri, administratorul drumului și deținătorii de rețele edilitare vor avea nevoie să aplice mai multe restricții de circulație. Cu toate acestea, ele vor fi aplicat în etape, în funcție de cât de complexă sau gravă este situația. Astfel, traficul în zonă ar putea fi restricționat, fie pe o bandă, ori în totalitate pe sensul de mers pe care s-a produs surparea de pământ.

Având în vedere situația drumului, polițiștii le recomandă șoferilor să conducă cu prudență și să respecte semnificația indicatoarelor rutiere, montate temporar în zonă. De asemenea, conducătorii auto vor fi obligați să respecte și semnalele agenților rutieri prezenți la fața locului pentru a fluidiza traficul.

Magistrala 5 de metrou, cunoscută drept Drumul Taberei, dispune de doar șapte kilometri de linie și are 10 stații și un depou: Râul Doamnei, Constantin Brâncuşi, Valea Ialomiţei, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor 2. În total, proiectul de metrou Drumul Taberei-Eroilor, a costat 3,4 miliarde de lei și s-a întins pe parcursul a 12 ani.

Urmăriți Impact.ro și pe