Cosmin Olăroiu: „Eu sunt selecționerul României în momentul acesta”. Reacție absolut uimitoare

Marian Cărăvan 16.06.2020, 11:42

FRF l-a înlocuit de la cârma echipei naționale pe Cosmin Contra cu Mirel Rădoi, fostul selecționer al naționalei U21, care a făcut furori la Europeanul de tineret de anul trecut. Antrenorul Cosmin Olăroiu, în prezent tehnicianul formației Jiangsu Suning, a avut o reacție uimitoare pe marginea acestui subiect.

Reacția absolut uimitoare a lui Cosmin Olăroiu în privința selecționerului României

Cosmin Olăroiu, 51 de ani, a surprins pe toată lumea cu o declarație făcută recent, chestionat fiind în privința postului de selecționer al echipei naționale de fotbal a României. Antrenorul formației Jiangsu Suning FC din China a oferit în prima fază un răspuns uluitor, dar ulterior a mai „dres-o”.

„Eu sunt selecționerul României în momentul acesta”, a fost reacția uimitoare a antrenorului Cosmin Olăroiu, parcă vrând să transmită, voalat, că vizează acest post.

Cosmin Olăroiu a colaborat o bună perioadă la FCSB cu actualul selecționer, Mirel Rădoi, iar colaborarea a continuat și după ce „Oli” a plecat în țările arabe, antrenând la Al-Hilal, Al Ain sau Al Ahli.

„Selecționerul României este familia mea, este copilul meu, cum aș putea să mă gândesc că aș dori să fiu selecționerul României în locul unui copil de-al meu? Cum aș putea să fac lucrul acesta? Cât de animal aș putea să fiu?”, a mai spus Cosmin Olăroiu la Telekom Sport.

Performanță uriașă cu Steaua în cupele europene

Deși nu a jucat niciodată pentru Steaua, Cosmin Olăroiu a realizat cele mai mari performanțe ca antrenor în România chiar la roș-albaștri. S-a afirmat în fotbalul mare ca jucător la Național București și Universitatea Craiova, în anii 90, iar în ultima parte a carierei a evoluat în Coreea de Sud și Japonia. Cariera de antrenor și-a început-o în 2001, la FC Național, unde a revenit în 2003 după ce a trecut câteva luni prin Ghencea. A ajuns la Politehnica Timișoara și a avut un retur de sezon (2004-2005) fabulos, după care Gigi Becali l-a convins să revină la Steaua, echipă alături de care a cucerit primul titlu național ca antrenor, precum și Supercupa României, în 2006.

Anul 2006 a însemnat și cea mai mare performanță de după 1989 realizată de o echipă de club din România. După ce a eliminat-o pe rivala Rapid, Steaua București, cu Cosmin Olăroiu pe banca tehnică, a ajuns atunci până în semifinalele Cupei UEFA, fiind eliminată dramatic de Middlesbrough, după ce roș-albaștrii câștigaseră în Ghencea cu 1-0, iar în meciul retur conduceau la un moment dat cu 2-0. Englezii s-au impus însă cu 4-2 și s-au calificat în fnala de la Eindhoven. Semifinala de Cupa UEFA a rămas cea mai mare realizare a unei echipe românești de club după 1989 și l-a avut printre artizani pe Cosmin Olăroiu.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe