Copilul rănit de o statuie în interiorul Primăriei Capitalei, în stare gravă. Ce s-a întâmplat în ambulanță

Ioana Bucur 22.08.2022, 20:11
Copilul rănit de o statuie în interiorul Primăriei Capitalei, în stare gravă. Ce s-a întâmplat în ambulanță

Un incident șocant s-a produs pe holurile Primăriei Municipiului București. Copilul rănit de o statuie în interiorul instituției a ajuns în spital în stare gravă, fiind internat la Spitalul Grigore Alexandrescu, la ATI. Băiețelul în vârstă de doar cinci ani a fost strivit de o coloană decorativă care cântărește sute de kilograme. Micuțul a fost scos pe brațe din clădire de tatăl său.

Copilul rănit în interiorul Primăriei Capitalei este în stare gravă

Au fost momente șocante, luni după-amiază, pe holurile Primăriei Municipiului București. Un băiețel în vârstă de cinci ani venise împreună cu tatăl său, care trebuia să rezolve unele probleme la una din direcțiile instituției. În timp ce bărbatul era legitimat la intrarea principală, la punctul de acces control, copilul a fost rănit de o coloană prăbușită, construită din beton și care ar cântări sute de kilograme.

Copilul a fost scos pe brațe de tatăl său în afara clădirii, de unde a fost preluat de un echipaj SMURD. În ambulanță, micuțul a fost conștient, însă traumatismul cranian pe care l-a suferit este unul grav.

Băiețelul a ajuns la Spitalul Grigore Alexandrescu în stare gravă, fiind stabilizat în UPU și internat pe secția de ATI, unde este sub supraveghere și monitorizare permanente.

„Copilul a fost preluat cu celeritate de o echipă multidisciplinară (medicină de urgenţă, ATI, neurochirurgie, chirurgie, ortopedie). Copilul a fost stabilizat în UPU i s-au efectuat investigaţiile necesare atât biologice cât şi imagistice.

În prezent, copilul este internat în secţia de terapie intensivă a spitalului nostru sub supraveghere şi monitorizare permanentă”, au transmis oficialii unităţii sanitare printr-un comunicat dat publicităţii luni după amiază.

Copilul rănit de o statuie în interiorul Primăriei Capitalei, în stare gravă. Ce s-a întâmplat în ambulanță

Două anchete, demarate de Poliție și PMB

La scurt timp după producerea incidentului, reprezentanții PMB au explicat că nenorocirea s-a petrecut după ce băiatul s-a urcat pe una dintre coloanele decorative din hol și a căzut cu ea.

„Conform informaţiilor furnizate de martori, copilul s-a urcat pe una dintre coloanele decorative din hol şi a căzut împreună cu coloana, suferind traumatisme. La intervenţia angajaţilor PMB, el a fost preluat în mai puţin de cinci minute de o ambulanţă, fiind dus imediat la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu”. La momentul urcării în ambulanţă, copilul era conştient”, arată precizarea de presă a instituţiei.

În paralele cu ancheta deschisă de poliție, se va desfășura și o anchetă administrativă în cadrul Primăriei Capitalei.

„Pentru elucidarea împrejurărilor accidentului va fi făcută o anchetă administrativă în cadrul Primăriei Capitalei, în paralel cu ancheta deja demarată de poliţie”, mai spune sursa citată.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...