Primăria Capitalei reacționează după ce un copil a fost rănit de o statuie din interiorul instituției: „A fost preluat în mai puțin de 5 minute de o ambulanță”

Andrei Dumitrescu 22.08.2022, 15:30
Primăria Capitalei reacționează după ce un copil a fost rănit de o statuie din interiorul instituției: „A fost preluat în mai puțin de 5 minute de o ambulanță”

Un copil de șapte ani a ajuns, luni, la spital, după ce o coloană din holul principal al Primăriei Capitalei a căzut peste el. Instituția a venit cu un prim mesaj public, în care arată că acesta se află în prezent în grija medicilor.

„Luni, 22 august 2022, în jurul orei 13.40, în holul de la intrarea principală în sediul Primăriei Municipiului București, a avut loc un accident implicând un copil de 7 ani, însoțit de tatăl său, care venise la primărie pentru rezolvarea unei probleme”, arată comunicatul instituției.

Ambulanța a venit în mai puțin de cinci minute

Primăria Capitalei transmite că băiatul de șapte ani s-a urcat pe una dintre coloanele din holul instituției și a suferit traumatisme. Ambulanța a fost alertată, iar în mai puțin de cinci minute, copilul a fost transportat la spital.

„Conform informațiilor furnizate de martori, copilul s-a urcat pe una dintre coloanele decorative din hol și a căzut împreună cu coloana, suferind traumatisme. La intervenția angajaților PMB, el a fost preluat în mai puțin de 5 minute de o ambulanță, fiind dus imediat la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu”.

Potrivit instituției, copilul era conștient la momentul urcării în ambulanță, reprezentanții primăriei luând ulterior legătura cu spitalul pentru a  se confirma că băiatul se află în grija medicilor.

„Menționăm că în holul unde a avut loc accidentul există două coloane decorative, lucrări de artă plastică monumentală, expuse acolo începând cu anul 2016. Pentru elucidarea împrejurărilor accidentului va fi făcută o anchetă administrativă în cadrul Primăriei Capitalei, în paralel cu ancheta deja demarată de poliție.”, se mai arată în comunicatul PMB.

La rândul său, poliția română a confirmat că agenții Secției 17 au fost alertați cu privire la incidentul din Primăria Capitalei și efectuează cercetări la fața locului pentru stabilirea cauzelor producerii accidentului.

„În cursul acestei zilei, 22 august 2022, în jurul orei 13.40, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 17 au fost sesizați cu privire la faptul că, în interiorul unei instituții publice, o statuetă ar fi căzut peste un minor.

Polițiștii s-au deplasat la fața locului, iar în momentul de față efectuează cercetări în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a produs evenimentul. Minorul a fost transportat la o unitate spitalicească, în vederea acordării de îngrijiri medicale”, se arată în comunicatul poliției.

Dezvăluiri inedite despre bani și propuneri indecente!
Urmăriți Impact.ro și pe
Andrei Dumitrescu
Am absolvit facultatea de Științe Politice. Mi-am inceput cariera ca redactor, după care am devenit coordonator la mai multe site-uri de știri, printre care și EVZ.ro. Am fost editor pe...