Copil luat de viitură, în Bihor. Apa l-a smuls practic de lângă părinți. Ce se întâmplă acum

Diana Radu 14.06.2020, 15:15
Copil luat de viitură, în Bihor. Apa l-a smuls practic de lângă părinți. Ce se întâmplă acum

Un copil din satul Valea de Sus, județul Bihor a fost smuls de către viitură de lângă părinții săi sâmbătă seară. Copilul a fost căutat ore în șir de către pompieri, salvamontiști, dar și de către localnici, însă căutările au fost întrerupte de condițiile meteo. În această dimineață căutările s-au reluat.

UPDATE: Azi, în jurul orei 9:40 trupul neînsuflețit al micuțului de patru ani a fost găsit de un pompier aflat în timpul liber şi un localnic, în satul Moţeşti, la aproape trei kilometri distanţă de locul de unde l-a luat viitura.

„În jurul orei 9.40, un localnic și un pompier militar care, după ce a ieșit din tură, a dorit să participe în continuare la misiunea de căutare, au găsit trupul neînsuflețit al copilului pe malul apei, pe raza localității Moțești”, a declarat maiorul Camelia Roşca, purtător de cuvânt al ISU Crişana.

Copil căutat de zeci de pompieri după ce a fost luat de viitură

Familia al cărui copil a fost smuls de viitură se afla în mașină în momentul în care apa formată într-un pârâu în urma ploilor torențiale i-a împiedicat să mai înainteze. Drept urmare, familia a coborât din mașină în încercarea de a ajunge într-un loc sigur, numai că la coborârea din mașină micuțul a fost luat de ape. Este vorba despre un copil în vârstă de patru ani.

Tragicul eveniment s-a petrecut sâmbătă seară, în satul Valea de Sus, jud. Bihor. Copilul se afla în mașină, împreună cu părinții săi, când au fost surprinși de viitura formată în urma ieșirii pârâului din matcă”, a declarat Camelia Roșca, purtătorul de cuvânt ISU Crișana, la Digi24.

copil, viitura, bihor
Copil căutat de zeci de pompieri după ce a fost luat de viitură. Sursă foto: Observator

Autoritățile s-au mobilizat imediat și au format echipe de căutare, formate din pompieri militari, salvamontiști și localnici. Căutările au fost întrerupte la ora 1 noaptea din cauza codului portocaliu de ploi sub care se afla județul Bihor, însă au fost reluate duminică dimineața, la ora 6:30. Cătările s-au desfășurat pe o zonă de 6 kilometri ieri și au fost extinse în această dimineață.

În județul Mureș, un copil a rămas pe acoperișul unui adăpost de animale în localitatea Roua, tot din cauza apelor, potrivit ISU. Ploile au dus la inundarea a zeci de curți și subsoluri din județele Cluj și Bistrița-Năsăud. În continuarea județele Bihor, Cluj, Bistrița-Năsăud și Mureș se aflp sub cod portocaliu de ploi torențiale.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI