Constantin Budescu poate sărăci de pe urma fotbalului. Tocmai a pierdut procesul cu arabii și are de plătit o sumă uriașă

Ana Anitoiu, Alexandra Chiric 30.03.2021, 17:30
Constantin Budescu poate sărăci de pe urma fotbalului. Tocmai a pierdut procesul cu arabii și are de plătit o sumă uriașă

Constantin Budescu poate sărăci de pe urma fotbalului. Fostul jucător al Astrei, care în prezent evoluează la Damac, în Regatul Arabiei Saudite, tocmai a pierdut procesul cu cei de la Al-Shabab Riad și poate plăti o sumă uriașă.

Cât ar putea avea de plătit Constantin Budescu

Constantin Budescu, în vârstă de 32 de ani, a crezut că a dat lovitura atunci când a plecat în Arabia Saudită, la penultima clasată din campionat. Jucătorul a luat această decizie cu gândul de a pune mâna pe o sumă mult mai mare decât cea pe care o primise la Astra Giurgiu. Însă, acum, românul riscă să lase toți banii câștigați la Damac în Regat.

Primul verdict ce a fost dat în procesul pe care el îl are cu Al-Shabab Riad, la care a jucat între anii 2018 şi 2019, n-a fost în favoarea lui. Mai exact, ar putea avea de plătit 725.000 de dolari. Totuși, poate ataca hotărârea ce a fost dată de Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, în termen de 45 de zile.

Constantin Budescu poate saraci de pe urma fotbalului. Tocmai a pierdut procesul cu arabii si poate plati o suma uriasa
Constantin Budescu

De ce a fost dat Constantin Budescu în judecată

Toată această încurcătură i se trage lui Constantin Budescu din august 2019, când a părăsit gruparea saudită şi s-a întors la Astra. Atunci, arabii au susținut că jucătorul român a reziliat contractul în mod unilateral. Astfel, l-au dat în judecată, cerându-i să plătească daune de 725.000 de dolari. Atunci când l-au transferat pe Constantin Budescu de la FCSB, în iulie 2018, cei de la Al-Shabab au plătit 2,5 milioane de euro.

Aceasta nu este singura problemă a lui Constantin Budescu. Jucătorul a fost dat în judecată și de Astra, după ce a pierdut un proces cu Al-Shabab. Aceasta pentru că, în cazul în care fotbalistul nu va plăti suma de 725.000 de dolari, saudiţii vor cere banii de la Astra, club la care a ajuns sportivul după ce a plecat de la ei, în august 2019.

Câți bani i-a oferit actuala echipă lui Constantin Budescu

Pe de altă parte, Constantin Budescu a pus mâna pe o ofertă bună când a semnat cu Damac, după experiențele pe care le-a avut la Dalian Yifang și la Al Shabab. Ca să o ajute să evite retrogradarea, penultima echipă clasată în Arabia Saudită i-a oferit 600.000 de euro.

Astra l-a lăsat pe Constantin Budescu să meargă la Damac fără ca formația din Giurgiu să încaseze vreun ban. Atacantul avea un memoriu depus și cerea să devină liber, deoarece nu fusese plătit. Singurul beneficiu al giurgiuvenilor a fost că au scăpat de salariul de 17.000 de euro pe lună pe care i-l datorau jucătorului.

Constantin Budescu, răspuns tăios referitor la greutatea lui

Recent, Constantin Budescu a reacționat după ce Nicolae Dică, secundul lui Mirel Rădoi, a spus că jucătorul nu a fost convocat la națională pentru că are niște kilograme în plus. Mijlocașul de la Damac a respins această acuzație, precizând că acum cântărește mai puțin decât atunci când juca la Astra și când era convocat.

”Despre kilograme, nu ştiu ce să zic. Acum am văzut şi eu. Când eram la Astra, chiar mă uit acum (n.r. se urcă pe cântar). Faţă de Astra, am 3,6 kilograme mai puţin, acum. Deci, nu cred că asta a fost problema. Când eram la Astra, eram la echipa naţională, iar după acest transfer, nu. Şi am 3,6 kilograme mai puţin. Deci, este o prostie ce s-a spus! Nu cred că are relevanţă”, a spus Constantin Budescu.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...