Confruntarea anului în Champions League: Messi se duelează cu Ronaldo pentru un loc în semifinale

Andrei Cezar, Adrian Dumitru 13.12.2021, 15:29
Confruntarea anului în Champions League: Messi se duelează cu Ronaldo pentru un loc în semifinale

Lionel Messi (34 de ani) și Cristiano Ronaldo (36 de ani) vor fi din nou adversari direcți în chiar primul sezon de când au semnat cu noile lor echipe. În urma tragerii la sorți de luni pentru optimile Champions League, Manchester United o va înfrunta pe PSG, iar prima manșă a celui mai așteptat duel va avea loc la jumătatea lunii februarie.

Lionel Messi și Cristiano Ronaldo, din nou față în față pe terenul de fotbal

Celelalte șapte meciuri din optimile Ligii Campionilor sunt:

  • Benfica – Real Madrid
  • Villareal – Manchester City
  • Atletico Madrid – Bayern Munchen
  • Salzburg – Liverpool
  • Inter Milano – Ajax
  • Sporting Lisabona – Juventus
  • Chelsea – Lille

Manchester United și PSG s-au mai întâlnit până acum de 4 ori: o dublă manșă în optimi, în 2019 și alta în 2020 în faza grupelor. Confruntările directe dintre cele două echipe s-au desfășurat sub semnul unei coincidențe stranii. În fiecare partidă dintre cele patru disputate s-a impus echipa care a jucat din postura de oaspete.

2019:  Manchester United – PSG 0-2; PSG – Manchester United 1-3.

2020: PSG – Manchester United – PSG 1-2; PSG – Manchester United 1-3

De această dată, eternii rivali Lionel Messi și Cristiano Ronaldo vor fi din nou față în față într-un meci oficial. Confruntările dintre cei doi jucători colosali au o istorie aparte.

Confruntarea anului in Champions League: Messi se dueleaza cu Ronaldo pentru un loc in semifinale

Rivalitate istorică între Messi și Ronaldo. Cine a câștigat mai multe dueluri directe

Prima dată, Messi și Ronaldo s-au întâlnit în sezonul 2007/2008, cu ocazia semifinalei dintre Barcelona și Manchester United, câștigată atunci de “diavolii roșii” cu scorul general de 1-0.

Ultima confruntare dintre cei doi a avut loc sezonul trecut, când Ronaldo evolua pentru Juventus, iar Messi pentru Barcelona. Atunci, italienii s-au impus pe Camp Nou cu 3-0, iar două goluri au fost marcate de portughez din penalty.

În total, cei doi s-au întâlnit pe același gazon de 34 de ori, atât la echipele de club, cât și la națională. Messi a ieșit câștigător de 16 ori, în timp ce Ronaldo a triumfat de 10 ori. În opt ocazii, echipele lor au făcut remiză.

Prima manșă a optimilor UEFA Champions League va avea loc pe 15, 16, 22 și 23 feruarie, manșa retur pe 8,9, 15 și 16 martie. Rămână ca forul continental să stabilească data exactă la care va avea loc ceal mai așteptat duel din această fază a competiției.

Cei doi sunt într-o competiției permanentă, iar acest lucru se vede și la numărul Baloanelor de Aur câștigate. Ambii au împreună 12 astfel de trofee, însă Messi l-a devansat pe rivalul său, având șapte Baloane de Aur, ultimul primit anul acesta, în timp ce Ronaldo „doar” cinci.

Urmăriți Impact.ro și pe