Condiția pusă de Gabi Tamaș ca să se întoarcă la Dinamo. Ce trebuie să facă Negoiță

Marian Cărăvan 21.07.2020, 10:43

După ce s-a despărțit de Astra Giurgiu, Gabi Tamaș s-ar putea întoarce la Dinamo, unde a mai jucat în trei perioade. Fotbalistul pune însă o condiție esențială pentru a evolua din nou în Ștefan cel Mare.

Ce trebuie să facă Ionuț Negoiță pentru ca Gabi Tamaș să se întoarcă la Dinamo

La 36 de ani, Gabi Tamaș simte că ar mai putea juca fotbal, iar o eventuală revenire la Dinamo este luată în calcul. Însă fundașul nu ar reveni la Dinamo decât cu o condiție. Una care ar fi pe placul suporterilor, pentru că fotbalistul care deja negociază mutarea la echipa „câinilor” revine în Ștefan cel Mare doar dacă pleacă actuala conducere. Ionuț Negoiță ar trebui așadar să renunțe la pachetul majoritar de acțiuni și să-i lase pe alții la conducerea clubului. Tamaș nu ar spune nu unei reveniri la Dinamo, dar doar dacă există un plan real de redresare a clubului și resurse financiare în acest sens.

Gabi Tamaș a purtat discuții și cu spaniolii interesați de cumpărarea clubului, aceștia făcându-i o ofertă fotbalistului care s-ar afla pentru a patra oară la Dinamo în cariera sa. Tamaș a mai jucat aici în trei perioade diferite, 2002/2003, 2005 și 2008-2009. Are în palmares cu Dinamo Cupa României (cucerită în 2003 și 2005) și Supercupa României (2005). Cotat la 300.000 de euro, este liber de contract după despărțirea de Astra Giurgiu.

Gabi Tamaș nu a stat prea mult la Astra

După doar 23 de meciuri în tricoul formației giurgiuvene, fotbalistul și-a reziliat contractul, luându-i pe toți prin surprindere.

Pentru Gabi Tamaș, fotbalist în vârstă de 36 de ani, aventura la Astra s-a încheiat în timpul play-off-ului. Internaționalul român nu a mai dorit prelungirea înțelegerii cu formația de la Dunăre și și-a reziliat contractul, invocând motive personale. S-a întâmplat chiar în ziua în care echipa sa disputa un amical cu CS Mioveni. Gabi Tamaș revenise în fotbalul românesc în vara anului trecut, după ce evoluase la Hapoel Haifa, în Israel. Brașoveanul a semnat un contract cu Astra Giurgiu, echipă la care a bifat 15 meciuri și a marcat un gol.

„Am reziliat cu Gabi Tamaș! Abia semnasem prelungirea, dar din motive personale pe care le-a invocat fotbalistul am ajuns la această situație”, spunea la momentul respectiv președintele Astrei Giurgiu, Dani Coman, citat de ProSport.

„E adevarăt, am reziliat cu Astra. Nu vreau să fac alte comentarii”, a declarat Gabi Tamaș, conform aceleiași surse.

Gabi Tamaș a avut discuții și cu cei de la Rapid, iar condiția pusă de fotbalist pentru a juca aici este ca echipa să promoveze în Liga 1.

Urmăriți Impact.ro și pe