O locuință fără plante pare lipsită de viață, așa că îți recomandă să dai o fugă la florărie și să alegi o variantă superbă, potrivită pentru gustul tău. Nu doar la aspect trebuie, însă, să ai grijă, ci și la modul de îngrijire, înmulțire și protecție a acestei minunate plante de apartament. Află care este condimentul pe care trebuie neapărat să îl pui peste flori!
Îți plac plantele și ți-ai dori ca acestea să fie tot timpul înflorite? Ei bine, noi am găsit soluția. Surprinzător sau nu, vei avea nevoie de doar un condiment banal pe care, cu siguranță, îl ai în bucătărie.
Plantele tale pot arăta așa cum ai visat dintotdeauna, dacă urmezi câțiva pași simpli. Florile din apartament trebuie udate, dar nu în exces. De exemplu, o orhidee se udă o dată pe săptămână.
Pentru a o face să înflorească, poți folosi o soluție din scorțișoară. Amestecă un litru de apă cu o lingură de scorţişoară și pune o lingură din soluția obținută în ghiveci. Este un supliment foarte puternic, așa că nu ezita să-l folosești o dată pe lună.
Totodată, scorțișoara te va scăpa și de dăunătorii din plante. Acest condiment este mult mai ieftin decât substanțele chimice pe care le găsești în magazinele mari și la fel de eficient.
[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]În plus, scorțișoara are efect antimicrobian și antimucegai, iar dacă presari circa o linguriță de scorțișoară în ghiveciul plantelor vei scăpa de numeroase probleme.
Citește și Plantele care purifică aerul, conform NASA. Sunt o adevărată comoară în apartament!
Atunci când rădăcinile plantelor de apartament sunt deteriorate, acestea trebuie replantate. Mai întâi, însă, rădăcinile care au putrezit trebuie tăiate și îndepărtate înainte de a transplanta planta în noul sol. Ideal ar fi să presari scorțișoară uscată pe zonele în care au fost făcute tăieturile.
Pulberea de scorțișoară este un remediu natural, dar prea multă poate fi toxică pentru plante. Cel mai bine este să prăfuiești ușor suprafața, mai degrabă decât să aplici un strat gros de pulbere. De asemenea, ar trebui să urmărești cum reacționează plantele la condiment pentru o perioadă de timp.