Plantele care purifică aerul, conform NASA. Sunt o adevărată comoară în apartament

Stan Filon 22.11.2022, 14:19
Plantele care purifică aerul, conform NASA. Sunt o adevărată comoară în apartament

NASA a vorbit despre plantele care purifică aerul și care nu ar trebui să lipsească din casele noastre! Cu ajutorul acestor plante, respirăm un aer curat, iar mirosurile neplăcute sunt absorbite. Sunt mai eficiente chiar decât un purificator de aer din comerț. Vedeți în rândurile următoare care sunt aceste plante!

Plantele care purifică aerul, conform NASA

Palmier Trestie de Aur

Palmierul Trestie de Aur este o plantă grațioasă, cu tulpini verticale apropiate și frunze lungi. Această plantă creează un frumos punct de focalizare în orice cameră. Pe lângă faptul că arată foarte bine, această plantă este și ușor deîngrijit. La fel ca orice plantă, palmierul Areca preia dioxidul de carbon și eliberează oxigen. Planta aceasta vine cu ceva în plus. Are capacitatea sa de a purifica aerul și mediul în care este plasată prin eliminarea substanțelor chimice periculoase, cum ar fi formaldehida, xilenul si toluenul.

Sansevieria (limba soacrei)

Limba soacrei are frunzele groase, dar ușor de îngrijit, care formează o rozetă verticala. Aceasta îi conferă o siluetă distinctă. Frunzele au dungi, iar planta pare a fi un tigru vegetal. Planta cunoscuta sub numele de limba soacrei este unica pentru producția de oxigen pe timp de noapte, si capacitatea de a purifica aerul prin eliminarea benzenului, formaldehidei, tricloretilenei, xilenului si toluenului.

Plantele care purifica aerul, conform NASA
Plantele care purifica aerul, conform NASA

Planta Banilor (Pilea peperomioides)

Este o plantă destul de scundă, are frunze verzi, lucioase și rotunde. Se mai nmește și planta de bani, deoarece se spune că atrage energiile bune, iar cei care această plantă în casă vor avea noroc de bani. Este renumită pentru capacitatea sa de a elimina substanțele chimice și alți poluanți din aer, în special benzen, formaldehida, xilen si toluen. Atenție mare! Chiar dacă elimină din aer atâtea substanțe nocive, această plantă este toxică pentru pisici!

Gerbera

Gerbera este adesea folosita ca element decorativ în grădinărit, însă nu este doar frumoasă, ci este și foarte benefică, deoarece poate purifica puternic aerul. În timp ce îndepărtează substanțele chimice nocive, cum ar fi benzenul si tricloretilena, eliberează oxigen pur. Este foarte utilă celor care suferă de apnee în somn și tulburari de respirație.

Planta veșnic verde chinezească

Această plantă este una dintre cele mai comune plante de uz casnic și pentru un motiv bun. Emite un conținut ridicat de oxigen în timp ce purifică spațiile interioare de substanțe chimice nocive, cum ar fi benzenul, formaldehida si alte toxine. Dupa cum sugereaza si numele, este destul de populara in China, in special pentru eficienta sa ridicata in eliminarea poluantilor nocivi din aer.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...