Comuna din România unde vin oamenii să se îmbogățească peste noapte. Își aduc și câinii, ce caută, de fapt

Iancu Andreea, Anca Lupescu 22.01.2022, 08:52
Comuna din România unde vin oamenii să se îmbogățească peste noapte. Își aduc și câinii, ce caută, de fapt

Este cunoscut faptul că pământul țării noastre ascunde numeroase bogății, însă nimeni nu s-ar fi așteptat ca acestea să provoace o adevărată frenezie în rândul populației. O comună din România a fost asaltată de oamenii care își doresc să se îmbogățească peste noapte, în căutarea unui aliment de lux. Aceștia au apelat inclusiv la câini pentru a-și pune la punct planurile, câștigurile lor ridicându-se chiar și la câteva mii de euro.

Ce comună din România este luată cu asalt de oamenii care își doresc să se îmbogățească. Detaliul cu care câștigă mii de euro

Locuitorii dintr-o comună din România au rămas surprinși să descopere că grupuri întregi de oameni intră pe proprietățile lor în căutarea unui aliment inedit, cu care reușesc să se îmbogățească peste noapte. Pădurile de foioase din țara noastră sunt ticsite de un soi special de ciuperci, care costă și 3.000 de euro per kilogram. Trufele, considerate alimente de lux, sunt „vânate” tot mai des în comuna Gura Caliței, din județul Vrancea.

Localnicii se plâng de faptul că mulți le calcă proprietățile pe timpul nopții, însoțiți de câini și echipați cu lanterne. Oamenii din Gura Caliței susțin că se tem de grupurile de căutători de trufe, care adesea au la purtător inclusiv săbii. Zilnic, chiar și 30-40 de mașini ajung în zonă în căutarea alimentului special, care se vinde la prețuri uluitoare.

Ce comună din România este asaltată de oamenii care doresc să se îmbogățească peste noapte
Trufele, „diamante ale pământului”

Primarul comunei, depășit de situație

Gică Grosu, primarul comunei, susține că această practică este una des întâlnită în această regiune a țării și recunoaște că a primit mai multe sesizări din partea oamenilor. În ciuda nemulțumirilor exprimate de către localnici, edilul menționează că nu îi poate îngrădi pe cei care calcă proprietățile oamenilor și care susțin că au autorizație pentru activitatea lor.

Majoritatea căutătorilor de trufe care ajung în Gura Caliței vin din Bacău, Neamț și Galați. Aceștia obișnuiesc să intre pe terenurile oamenilor, cu câini care sapă, chiar și în miez de noapte, speriându-i pe localnicii din comună.

„Nu am ce măsură să iau. Ei spuneau că au autorizații, dar nu prezentau autorizația.”, a explicat primarul Gică Grosu, pentru digi24.ro.

Ce amenzi riscă cei care sunt în căutare de trufe

Potrivit specialiștilor, un kilogram de trufe poate ajunge la prețul de 3.000 de euro. Cu toate acestea, nu oricine poate recolta acest aliment special. Din păcate, cei nespecializați în culegerea ciupercilor de lux pot chiar să distrugă habitatele în care acestea s-au dezvoltat. În mod normal, doar anumite rase de câini de vânătoare pot să identifice trufele, iar grupurile de căutări nu ar trebui să conțină mai mult de doi câini, special dresați pentru această activitate.

Chiar dacă mulți se încumetă să recolteze aceste ciuperci savuroase, folosite în bucătărie pentru preparate diverse, dorința de câștig le poate fi curmată cu amenzi usturătoare. Cei care atentează la „diamantele pământului” riscă o sancțiune ce ajunge la 7.000 de lei.

Urmăriți Impact.ro și pe