Comuna din România cu 80% vaccinaţi. Nici măcar un localnic nu este bolnav de covid. Ce strategie a folosit primarul

Stan Filon, Paul Dobrescu 28.10.2021, 08:55
Comuna din România cu 80% vaccinaţi. Nici măcar un localnic nu este bolnav de covid. Ce strategie a folosit primarul

În timp ce rata de incidență crește peste tot în țară, există însă o comună din România unde aceasta este zero! Cum s-a ajuns la această performanță și cum s-a învins, practic, pandemia de coronavirus, citiți în rândurile de mai jos!

Comuna din România cu 80% vaccinaţi și fără niciun bolnav

Pandemia de coronavirus face ravagii în România, unde zilnic mor peste 500 de oameni și alte câteva mii se îmbolnăvesc. Ei bine, în tot acest peisaj de coșmar există o localitate din România care nu are astfel de probleme, deoarece nu există nici măcar un om bolnav de coronavirus. 

Dar cum a ajuns comuna Colelia, din Ialomița, la o astfel de performanță? Ei bine, trbuie săvă spunem că secretul se pare că stă în rata foarte ridicat de vaccinare! Primarul localității a reușit să convingă aproape 80% din populație să se vaccineze, să se înarmeze în fața temutului virus.

Comuna din Romania cu 80% vaccinati si fara niciun bolnav
Comuna din Romania cu 80% vaccinati si fara niciun bolnav

Primarul a mers din casă în casă pentru a explica cum funcționează vaccinul

Edilul spune că a fost destul de dificil, dar a mers din poartă în poartă și le-a explicat oamenilor cum acționează vaccinul și cum e oferă protecție împotriva virusului. Întreg personalul primăriei i-a sărit în ajutor și cu toții au mers pe la toate gospodăriile pentru a explica cum se poate scăpa de pendemie.

Nichita Niță – primar Colelia: ”Și-au dat seama că, totuși, e o scăpare dacă faci vaccinul, este un risc dacă nu-l faci. Și, ușor, ușor, între ei au comunicat, am comunicat și eu cu ei și am contribuit cu tot personalul de la primărie să-i convingem din casă în casă și…
– Ați fost din casă-n casă?
– Din casă în casă!
– La fiecare poartă ați bătut și ați vorbit cu ei?
– Am avut personal, am vorbit, care au fost s-au înscris și lucrul s-a văzut. Cred că ne apropiem de 70 – 80%. Cu cei care vin de astăzi. E un procent, zic, foarte bun”, a declarat primarul pentru Digi 24.

Vaccinările s-au făcut în cinci rânduri, când a fost chemată caravana mobilă. Ultima dată oamenii au fost vaccinați de personal militar de la București, iar serurile folosite au fost Pfizzer și Johnson, iar oamenii au ales. În plus, la caravana de la Colelia vin oameni și din împrejurimi, pentru a se imuniza, dar vin i primari care să ia notițe, pentru a aplica strategia în localitățile lor.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...