Compensarea de 50 de bani pentru carburanți riscă să fie eliminată de la 1 ianuarie 2023. Cât a ajuns să coste benzina și motorina înainte de decizia Guvernului

Badea Violeta, Daniel Bălan 21.12.2022, 17:52
Compensarea de 50 de bani pentru carburanți riscă să fie eliminată de la 1 ianuarie 2023. Cât a ajuns să coste benzina și motorina înainte de decizia Guvernului

Din păcate pentru români, anul 2023 ar putea veni cu o multitudine de scumpiri, în diferite domenii de interes. Potrivit ultimelor vești, carburanții s-ar putea scumpi din nou, asta pentru că măsura compensării benzinei și motorinei cu 50 de bani ar putea sa dispară din prima lună a anului viitor.

Vești proaste pentru șoferi. Benzina şi motorina s-ar putea scumpi din nou

Lovitură dură pentru șoferi! Benzina și motorina s-ar putea scumpi din nou. Începând din luna ianuarie a anului 2023, Guvernul ar putea elimina măsura compensării carburanților cu 50 de bani, potrivit unor surse ale Antena 3 CNN.

Guvernanții sunt de părere că aceasta nu mai este necesară datorită ieftinirii combustibililor. Miercuri, pe data de 21 decembrie, benzina a ajuns să coste sub 6 lei.

În ultimele trei săptămâni, tarifele la carburanți au scăzut cu aproape un leu pe litru, însă ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, promite că o decizie finală privind păstrarea sau eliminarea subvenționării cu 50 de bani va fi luată numai după o analiză detaliată. Potrivit acelorași surse, liberalii ar insista pentru eliminarea compensării, în timp ce social-democrații nu ar fi de acord cu renunțarea la ea.

Citește și Vestea pe care toți șoferii o așteptau. Ce se întâmplă cu prețul carburanților, e o premieră în ultimele luni!

Compensarea de 50 de bani la carburanti ar putea sa dispara de la 1 ianuarie 2023
Compensarea de 50 de bani la carburanti ar putea sa dispara de la 1 ianuarie 2023

Compensarea carburanților, prelungită pe 29 septembrie

Pe data de 29 septembrie 2022, premierul Nicolae Ciucă a decis ca românii să beneficieze în continuare de compensarea carburanților cu 50 de bani până la finalul anului.

„Menționez decizia prin care vom prelungi ordonanța de urgență prin care compensăm prețul la carburanți. A fost o decizie care a produs efecte.

Am reușit să stabilizăm și chiar să scadă prețul la combustibil, preț care produce efecte pe întreg lanțul. În felul acesta, până la sfârșitul anului vom beneficia de aceeași măsură de compensare”, declara, la vremea aceea, oficialul.

Hotărârea inițială de compensare a prețului la carburanți cu 50 de bani a fost luată la finalul lunii iunie 2022. Jumătate din această reducere este suportată de comercianții de carburanți, iar cealaltă jumătate, de către stat.

Citește și Premierul Nicolae Ciucă, despre cooperarea România-Coreea de Sud-SUA pentru energia nucleară: „Este necesar să oferim un nou impuls pentru atingerea obiectivelor Parteneriatului nostru Strategic”!

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...